Flota rusă din Marea Neagră își aduce întăriri din Marea Baltică. Trei nave și un submarin transferate înainte de Anul Nou

1

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 15.12.2021, citând surse din cadrul Ministerului Apărării, că, înainte de Anul Nou, Flota rusă din Marea Neagră (FRMN) va fi întărită cu patru nave. Din Marea Baltică vor sosi noul dragor Gheorgi Kurbatov și nava de asigurare logistică Vsevolod Bobrov. Acestea vor fi însoțite de submarinul Krasnodar, care anterior a fost în reparații, și nava Salvator Vasily Bekh.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, decizia privind efectuarea marșului interflote a fost deja luată, urmând ca acesta să înceapă în perioada următoare. Până la sfârșitul anului, nava de asigurare logistică Vsevolod Bobrov și dragorul Gheorgi Kurbatov vor sosi în Marea Neagră.

Nava Vsevolod Bobrov a fost construită la Sankt Petersburg, fiind a doua navă Proiect 23120, clasa Elbrus. În aceeași regiune a fost produs și dragorul Gheorgi Kurbatov, pe care, în vara acestui an, a fost arborat drapelul Sfântului Andrei. Este al cincilea dragor Proiect 12700 din clasa Aleksandrit introdus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

De asemenea, din Marea Baltică va reveni la FRMN și submarinul Krasnodar Proiect 636.3. Acesta a fost supus unor reparații planificate după participarea la misiuni în Siria și a participat la Parada Navală Principală desfășurată în vara acestui an la Sankt Petersburg. Nava Salvator Vasily Bekh va acorda sprijinul necesar submarinului în timpul efectuării marșului interflote. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este posibil ca o parte din navele rusești, inclusiv submarinul Krasnodar, să nu revină direct în Marea Neagră și să rămână în Marea Mediterană, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Toate navele dispun de capabilități necesare în cadrul misiunilor desfășurate de forțele ruse în portul Tartus și în proximitatea coastelor siriene. 

Sursa: iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s