Flota rusă exersează distrugerea navelor străine în acvatoriul Mării Negre

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 16.12.2021, Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a desfășurat un exercițiu comun cu complexe de rachete de coastă Bastion privind distrugerea unei ținte navale.

Potrivit scenariului exercițiului, în acvatoriul Mării Negre a fost descoperită o navă a adversarului convențional, cu un grup de diversioniști la bord.

Rolul navei adversarului convențional a fost jucat de echipajul navei de patrulare Ladny a FRMN.

Pentru îndeplinirea de misiuni privind distrugerea combinată a țintei a fost ridicat în aer un grup de avioane din compunerea Aviației navale și apărării antiaerine a FRMN, iar echipaje ale complexelor de rachete de coastă Bastion dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea au executat marș în raionul de poziție și au pregătit complexele de rachete pentru întrebuințare în luptă.

În prima etapă a exercițiului, echipaje ale avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM și ale bombardierelor de front Su-24M au exersat intrarea pe cursul de luptă și executarea de atacuri cu rachete și bombe asupra țintei de suprafață.

Pe parcursul etapei a doua, echipajele complexelor Bastion au început escortarea navei adversarului, au pregătit instalațiile de lansare și au îndeplinit algoritmi de acțiune în vederea executării de atacuri asupra țintei navale, după care au efectuat lansări electronice de rachete.

La exercițiu au participat peste 200 de militari, patru avioane Su-30SM, două avioane Su-24M și un divizion de rachete de coastă Bastion din compunerea marii unități de rachete și artilerie a FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat pe fondul intensificării prezenței navale a NATO în Marea Neagră.

În prezent, în acvatoriul Mării Negre se află fregata FS Auvergne aparținând Forțelor Navale ale Franței.

Anterior, în regiune a îndeplinit misiuni distrugătorul american Arleigh Burke. Acesta a ieșit din Marea Neagră pe 15.12.2021 și se află într-o escală în portul turcesc Golcug de la Marea Marmara. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s