Două bombardiere rusești de tip “Tu-22M3” au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus

1

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 18.12.2021, două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus.

Pe timpul zborurilor, avioanele rusești din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune au desfășurat activități specifice privind îndeplinirea misiunilor comune cu Aviația și Trupele de Apărare Antiaeriană ale Forțelor Armate ale Republicii Belarus.

Durata zborurilor a fost de aproximativ patru ore.

Toate misiunile stabilite au fost îndeplinite integral. Bombardierele Tu-22M3 au revenit pe aerodormul de dislocare permanentă de pe teritoriul Federației Ruse.

Anterior, tot în cursul zilei de sâmbătă, misiunea bombardierelor Tu-22M3 în Republica Belarus a fost anunțată și de Ministerul Apărării al acestei țări. Dintr-un comunicat de presă prezentat pe canalul de Telegram al ministerului rezultă că bombardierele rusești au fost escortate pe teritoriul belarus de avioane de vânătoare Su-30SM aparținând Federației Ruse și Republicii Belarus.

Zborurile au fost efectuate pe fondul crizei migranților de la frontiera dintre Republica Belarus și Polonia. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul misiunii de patrulare, care poate fi vizualizat aici.

Din analiza acestuia rezultă faptul că la misiune au participat, de fapt, trei bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3, cu numerele de bord 22, 25 și 36 roșii. Probabil, după cum rezultă din procedurile utilizate în ultima perioadă de Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică), două aeronava au îndeplinit misiuni efective de patrulare în Republica Belarus, iar cea de-a treia a evoluat în apropierea frontierei comune, asigurând legătura dintre bază și aeronavele aflate pe teritoriul statului vecin.

Toate avioanele aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov) a Aviației cu rază lungă de acțiune. În dotarea regimentului se află două escadrile de aviație dotate cu avioane de bombardament de tip Tu-22M3, care dispun de 24 de aeronave de acest tip.

Potrivit unor experți militari polonezi, apariția în zonă a aeronavelor rusești a fost oarecum neașteptată și a luat prin surprindere apărarea antiaeriană a Poloniei. Aceștia au semnalat faptul că bombardierele Tu-22M3 au zburat la o distanță de aproximativ 200 de kilometri de Varșovia și, în cazul în care acestea ar fi fost dotate cu rachete hipersonice Kinzhal, ar fi putut lovi capitala poloneză în 40-50 de secunde, iar apărarea antiaeriană oricum nu ar fi avut timp să reacționeze. 

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s