Oficial militar rus: Dronele turcești Bayraktar sunt “o țintă gustoasă” pentru mijloacele rusești de apărare antiaeriană

1

În cadrul unei declarații pentru postul de televiziune Russia-1, locțiitorul comandantului Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Yuri Muravkin, a menționat, pe 19.12.2021, că dronele turcești Bayraktar reprezintă o țintă ușoară pentru mijloacele interne de apărare antiaeriană, precum Pantsir.

“Acestea sunt o țintă foarte ușoară și foarte gustoasă pentru complexele Pantsir”, a spus Muravkin.

Potrivit precizărilor sale, ținând cont de caracteristicile privind dimensiunile și viteza dronei, aceasta nu este greu de doborât nici măcar pentru un echipaj care a fost evaluat cu calificativul Satisfăcător.

“În orice caz, nuanțele sunt importante. Dacă echipajul nu se află în complexul Pantsir și este pe stradă sau dacă acest complex nu este în regim de luptă, atunci este doar o țintă de antrenament pentru dronele Bayraktar”, a explicat Muravkin, răspunzând la întrebarea reporterului privind motivele distrugerii complexelor de apărare antiaeriană de către dronele turcești în Siria și Libia.

Anterior, o serie de mijloace de informare în masă occidentale au pus sub semnul întrebării eficiența complexelor Pantsir de producție rusească în lupta împotriva noilor drone turcești. Cu toate acestea, după cum au subliniat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, de regulă, au fost distruse mașinile care nu se aflau în regim de luptă sau fără echipaj.

Produs de holdingul Complexe de înaltă precizie (parte a corporației de stat Rostec), sistemul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S este destinat protecției apropiate a obiectivelor militare, inclusiv a sistemelor de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune, împotriva tuturor mijloacelor de atac aerian actuale și de perspectivă.

Complexul Pantsir a fost instalat pe șasiul unui camion de transport pentru o mai mare mobilitate și este prevăzut cu două tunuri de calibru 30 de milimetri, capabil fiecare să tragă până la 40 de cartușe pe secundă, precum și cu 12 rachete antiaeriene. Acesta poate să distrugă ținte aeriene care zboară cu viteze de până la 1.000 de metri pe secundă, la distanțe cuprinse între 200 și 20.000 de metri. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul aceleiași emisiuni a postului de televiziune rusesc a fost prezentată o informație potrivit căreia, până în prezent, echipajele arabe ale complexelor rusești Pantsir-S au distrus în Libia și Siria peste 40 de drone grele de producție turcească de tip Bayraktar și Anka.

De asemenea, au fost reluate imaginile postate anterior pe Internet de jurnalistul rus Aleksandr Rogatkin cu o dronă turcească de tip Bayraktar TB2, care a fost doborâtă într-o zonă de conflict și care se află într-o stare de conservare foarte bună.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s