Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit în dotare încă un lot de bombardiere de front de tip Su-34

1

Ministerul rus al Apărării a informat că, pe 22.12.2021, un nou lot de avioane de bombardament de tip Su-34 a fost introdus în dotarea centrului de aviație din Lipetsk al Forțelor Aerocosmice.

“Încă un lot de bombardiere Su-34 a fost introdus în dotarea Centrului de Stat pentru pregătirea personalului navigant și testări la trupe al Ministerului Apărării din localitatea Lipetsk”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții militari ruși, pe timpul zborului de la uzina producătoare din Novosibirsk și până la aerodromul de dislocare permanentă bombardierele au parcurs o distanță de aproximativ 4.000 de kilometri, fără aterizare intermediară.

“În perioada următoare, avioanele vor participa la activități de pregătire pentru luptă potrivit destinației, specifice perioadei de instrucție de iarnă”, au menționat reprezentanții Ministerului Apărării.

Bombardierul Su-34 a fost dezvoltat începând din anul 1986 de către compania Sukhoi (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane a corporației de stat Rostec) pentru înlocuirea aeronavelor Su-24. Începând din anul 2005, Forțelor Aerocosmice le-au fost livrate aproximativ 100 de avioane de acest tip din producția de serie.

Avionul este destinat pentru distrugerea țintelor aeriene și a celor de la suprafața apei, în orice moment al zilei și în orice condiții atmosferice. Pe aeronava Su-34 sunt întrebuințate armamente dirijate aer-sol și aer-aer cu rază lungă de acțiune. Aceasta poate ambarca până la opt tone de încărcătură de luptă, distribuită în 12 puncte de prindere de sub aripi. Particularitățile avionului constau în autonomia mare de zbor, de până la 4.000 de kilometri, și viteza mare de până la 1.900 de kilometri pe oră. Echipajul avionului Su-34 este format din doi militari. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, aeronavele primite de Forțele Aerocosmice sunt de tip Su-34M, de construcție nouă. Din fotografiile postate pe site-ul Ministerului rus al Apărării rezultă faptul că una dintre aeronave are numărul de bord 16 roșu.

În cursul lunii noiembrie, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au mai primit un lot de patru avioane Su-34M, care au fost introduse în dotarea Regimentului 227 Aviație de Bombardament dislocat pe aerodromul Khurba din Regiunea Khabarovsk. Acesta face parte din Divizia 303 Aviație Mixtă a Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Est.   

În vara anului 2020, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract privind achiziționarea, în perioada 2021-2022, a 20 de avioane de acest tip.

Primul avion Su-34M din noul contract a fost livrat pe 11.03.2021 și introdus în dotarea Regimentului 2 Aviație Mixtă dislocat pe aerodromul Shagol din Regiunea Chelyabinsk. Acesta face parte din Divizia 21 Aviație Mixtă a Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Centru.

În total, până în anul 2027, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi în dotare 76 de avioane Su-34M, într-un ritm de 8-14 aeronave pe an. Astfel, numărul de avioane de vânătoare și bombardament Su-34 și Su-34M va ajunge la aproximativ 200 de aeronave.

În prezent, trupele ruse dispun de aproximativ 120 de avioane Su-34, cu care au fost formate 10 escadrile. Fiecare dintre cele patru Regiuni Militare dispune de câte un regiment dotat cu astfel de avioane. Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care are trei escadrile (36 de avioane), toate celelalte sunt structurate în două escadrile (24 de avioane). De asemenea, o escadrilă de avioane Su-34 (12 aeronave) a fost introdusă în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și pregătirea personalului navigant al Forțelor Aeriene din Lipetsk. 

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s