Presa britanică: Putin a luat deja decizia de a ataca Ucraina în această iarnă. Statul ucrainean va fi împărțit de-a lungul Niprului

1

Potrivit unui articol apărut în publicația britanică The Week, președintele rus, Vladimir Putin, a luat deja decizia de a ataca Ucraina. În cazul unei invazii rusești, este puțin probabilă ocuparea părții de vest a Ucrainei. Cel mai probabil, împărțirea statului ucrainean se va face de-a lungul Niprului.

Autorul articolului din publicația britanică a precizat că autoritățile de la Kremlin au decis să atace Ucraina în această iarnă, citând o concluzie a centrului analitic non-profit american Silverado Policy Accelerator. Reprezentanții centrului consideră că toate condițiile prealabile pentru invadarea Uceainei de către Rusia au fost îndeplinite și sunt vizibile în mod clar. Între acestea se află: dislocarea unui număr mare de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina, atacuri cibernetice mai frecvente sau ultimatumuri diplomatice.

Motivele pentru care Putin ar fi decis să atace Ucraina constau în: prelungirea conflictului intern ucrainean, continuarea extinderii NATO, relaxarea sancțiunilor economice împotriva Rusiei și alte presupuneri bazate pe zvonuri și informații din mass-media occidentală.

Totuși, autorul articolului a notat faptul că dacă Rusia va invada Ucraina, nu va ocupa și partea de vest a țării și se va opri la Nipru. Astfel, Putin va împărți țara în două, creând o zonă tampon între Europa și Rusia și organizând un pod terestru către Crimeea. Acesta a avansat și o ipoteză potrivit căreia, în cazul unui astfel de deznodământ, nici SUA și nici Europa nu vor folosi forța pentru a opri invazia și totul se va limita la “zgomot și scandal” la nivel diplomatic, precum și la adoptarea unor măsuri economice.

În opinia autorului articolului, SUA ar trebui să-și facă mai puține griji cu privire la evenimentele din Ucraina, deoarece oricum nu va exista nicio reacție în acest sens. Principalul adversar al SUA este China și acolo ar trebui concentrată toată atenția americanilor. Singura concluzie pe care Washingtonul trebuie să o tragă în legătură cu situația din Ucraina este referitoare la faptul dacă nu cumva China vrea să repete cu Taiwanul ceea ce face Rusia pe teritoriul ucrainean. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s