Rusia continuă să desfășoare exerciții la granița cu Ucraina. Avioane Su-27SM3 și Su-30M2 au fost redislocate în Crimeea

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 24.12.2021, că, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor, echipaje ale avioanelor de vânătoare multirol de tip Su-27SM3 și Su-30M2 din Ținutul Krasnodar au fost redislocate pe aerodromuri operative din Crimeea.

“Echipaje ale avioanelor de vânătoare multirol Su-27SM3 și Su-30M2 aparținând regimentului de aviație mixtă dislocat în Ținutul Krasnodar au desfășurat activități de relocare a aeronavelor pe aerodromuri operative. În timpul exercițiului tactic de zbor, echipajele au efectuat pregătirea de urgență a avioanelor, după care au executat decolări sincrone, în perechi de aeronave”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Interfax.

“Redislocarea avioanelor de vânătoare multirol a fost efectuată pe diferite aerodromuri din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, inclusiv din Peninsula Crimeea. Pe noile aerodromuri au fost dislocate puncte temporare de realimentare pentru tehnica de aviație și au fost amenajate zone de garare și facilități pentru lucrul personalului de la sol. În plus, în timpul zborurilor, piloții au îndeplinit misiuni de respingere a atacurilor bombardierelor adversarului”, au precizat reprezentanții militari ruși.

Scopul exercițiului a vizat perfecționarea pregătirii echipajelor avioanelor de vânătoare în vederea întării coeziunii în luptă, atunci când îndeplinesc misiuni potrivit destinației. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de faptul că exercițiul a urmărit nu numai o simplă redislocare a avioanelor în Crimeea, ci și crearea condițiilor necesare pentru desfășurarea activităților din noile locații, acesta poate fi interpretat ca o pregătire pentru obținerea supremației aeriene în zona Mării Negre, în perspectiva unei eventuale intervenții militare în Ucraina.

În aceste zile, publicația britanică The Week a informat că autoritățile de la Kremlin au luat deja decizia de a ataca Ucraina în această iarnă. Potrivit publicației, pentru a evita o ruptură totală cu Occidentul, trupele ruse nu vor avansa în vestul Ucrainei, urmând ca statul ucrainean să fie împărțit de-a lungul Niprului. 

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s