Portelicopterele rusești aflate în construcție în Crimeea vor fi primele nave care vor primi noile elicoptere secrete “Minoga”

1

Potrivit topwar.ru, în timpul ședinței recente a Colegiului Ministerului Apărării de la Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse din Moscova, la care președintele rus, Vladimir Putin, a vizitat și o expoziție militară și a luat parte în regim de videoconferință la introducerea în dotare a submarinelor nucleare strategice Prințul Oleg și Novosibirsk, obiectivele jurnaliștilor au surprins modelul noului elicopter rusesc ambarcat de perspectivă de tip Ka-65 Minoga.

Într-o captură de ecran, modelul Ka-65 apare situat între două elicoptere de tip Ka-27PS și Ka-52K. Toate cele trei elicoptere se află pe puntea superioară a navelor universale de desant (portelicoptere) Proiect 23900 din clasa Ivan Rogov, aflate în construcție în Crimeea.

Despre Minoga se știu puține lucruri, iar caracteristicile sale sunt învăluite în mister. Ka-65 ar trebui să devină vânătorul de submarine, fiind un elicopter complet nou, respectiv prima dezvoltare cu adevărat rusă a societății Kamov și nu o tehnologie sovietică regândită.   

În toamna anului 2020, directorul general al holdingului Elicopterele Rusiei (parte a corporației de stat Rostec), Andrei Baginsky, a anunțat că urmează să fie creat primul prototip al noului elicopter, care va fi ridicat în aer în 2025 sau 2026. Elicopterul va fi echipat cu două motoare rusești cu turbină pe gaz de tip TV-7-117VK, cu 3.000 de cai putere fiecare. Astfel, aeronava va putea atinge viteze de peste 300 de kilometri pe oră.

La elicoterul Ka-65, paletele rotorului se vor putea plia, iar aparatul va beneficia de o protecție anticorozivă îmbunătățită. Datorită utilizării la scară largă a materialelor compozite, Minoga va fi mai ușor decât Ka-27, dar va putea prelua o sarcină utilă mai mare. Cel mai probabil, conducerea elicopterului Ka-65 va fi asigurată de sistemul digital automatizat BARK-6. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s