Submarinul Novorossiysk al Flotei ruse din Marea Neagră a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Utilizatorul Linia operativă de pe Telegram a informat, pe 27.12.2021, că submarinul Novorossiysk al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a traversat Strâmtoarea Gibraltar și se află deja în Marea Mediterană. Acesta este însoțit de remorcherul de salvare Salvator Vasily Bekh al FRMN.

Cu numai câteva zile înainte, în Marea Mediterană au intrat alte două nave ale FRMN, care efectuează un marș interflote din Marea Baltică în Marea Neagră. Este vorba despre dragorul Gheorgi Kurbatov și nava de asigurare logistică Vsevolod Bobrov.

Submarinul Novorossiysk a ieșit din Marea Neagră pe 04.12.2019, în scopul deplasării la Kronștadt pentru reparații planificate. Însă, acesta a îndeplinit misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane mai mult de un an. Astfel, submarinul a ieșit din Marea Mediterană deplasându-se spre Marea Baltică abia pe 13.01.2021.

Nu este exclus ca nici de această dată submarinul să nu revină direct în Marea Neagră și să mai rămână, din nou, în portul Tartus din Siria.

În prezent, sunt operaționale cinci din cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN, cu excepția submarinului Kolpino, care se află în reparații la Sevastopol.

Două submarine se află în Marea Neagră (Veliky Novgorod și Rostov pe Don), iar alte două în Marea Mediterană (Stary Oskol și Krasnodar).

P.S. Pe 15 decembrie, cotodianul Izvestia a informat în mod eronat că submarinul care revine din Marea Baltică este Krasnodar. 

Sursa: t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s