Oștile stau față-n față la Sevastopol. Un avion american P-8A și unul rusesc Il-114LL au avut traiecte apropiate de zbor

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au semnalat faptul că, pe 28.12.2021, în apopiere de Sevastopol au evoluat un avion american de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon și un avion-laborator rusesc de tip Il-114LL. Traiectele de zbor ale acestora arată ca și când cele două aeronave s-ar fi urmărit unul pe celălalt.

Cu toate acestea, foarte probabil, misiunile celor două avioane nu au avut nicio legătură.

Avionul rusesc de tip Il-114LL este destinat pentru testarea în aer a echipamentelor radioelectronice, precum și pentru realizarea de imagini radar complexe ale suprafeței pământului și apei. Aeronava are la bord radare laterale pe unde centimetrice și metrice, dar și un sistem combinat de televiziune și imagistică termică pentru observarea suprafețelor și documentarea funcționării mijloacelor de radiolocație.

În ultimele zile, avionul rusesc a îndeplinit mai multe misiuni de acest tip în aporpiere de Sevastopol.

Avionul de patrulare antisubmarin de tip Boeing P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA a decolat, probabil, de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Acesta a efectuat mai multe treceri deasupa unui raion maritim situat la sud-vest de Sevastopol.

După forma traiectului de zbor se poate aprecia că avionul a vizat trupele ruse din cadrul Bazei Navale – Sevastopol și din proximitatea acesteia.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s