Aglomerație mare de sărbători în jurul Peninsulei Crimeea. Mijloace aeriene americane se înghesuie la … cercetare

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au semnalat faptul că, pe 29.12.2021, trei mijloace de cercetare aeriană americane au îndeplinit misiuni specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Este vorba despre un avion de cercetare radioelectonică RC-135V, un avion experimental de cercetare CL-650 ARTEMIS și o dronă de cercetare strategică RQ-4D.

2

Avionul de cercetare radiolelectronică de tip Boeing RC-135V Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta (Grecia). Aeronava, cu numărul de bord 63-9792 și indicativul radio HOMER39, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.510 metri, cu o viteză de circa 800 de kilometri pe oră. În timpul misiunii, avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest de Ținutul Krasnodar, la sud de Strâmtoarea Kerci, precum și la sud-est și sud-vest de Peninsula Crimeea.

3

Avionul experimental de cercetare radiolelectronică de tip Bombardier Challenger 650 ARTEMIS aparținând Forțelor Armate ale SUA a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. Aeronava, cu numărul de bord N488CR și indicativul radio BRIO68, a evoluat la o altitudine de aproximativ 4.570 de metri, cu o viteză de circa 465 de kilometri pe oră. Aceasta a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, la sud-vest de Ținutul Krasnodar, precum și în proximitatea frontierei maritime a Georgiei.

4

Drona de cercetare strategică de tip Northrop Grumman RQ-4D Phoenix aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia). Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare MM-AV-SA0018 și indicativul radio UAVGH000, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.155 de metri, cu o viteză de circa 670 de kilometri pe oră. Deocamdată, traiectul dronei deasupra Mării Negre este necunoscut.

5

Probabil, mijloacele americane de cercetare aeriană au îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în proximitatea frontierelor Federației Ruse de la Marea Neagră, în scopul evaluării situației militare din regiune.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s