Patrulare înainte de Anul Nou. ARTEMIS în misiune deasupra apelor neutre ale Mării Negre

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației după Twitter și Telegram au informat că, pe 31.12.2021, avionul american de cercetare CL-60 ARTEMIS dislocat în România a îndeplinit o misiune de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești de la Marea Neagră.

Avionul experimental de cercetare radiolelectronică de tip Bombardier Challenger 650 ARTEMIS a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu din România. Aeronava, cu numărul de înregistrare N488CR și indicativul radio BRIO68, a evoluat la o altitudine de aproximativ 8.685 de metri, cu o viteză de circa 675 de kilometri pe oră.

2

Avionul american de cercetare a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, precum și la sud-vest de Ținutul Krasnodar. Traiectul de zbor al acestuia s-a prelungit și de-a lungul litoralului Georgiei.

Trebuie remarcat faptul că misiunea îndeplinită de avionul american a fost aproape identică cu cea efectuată cu o zi înainte, pe 30 decembrie.

3

În ultima perioadă, ARTEMIS a efectuat zboruri zilnice, fie deasupra Mării Negre fie în proximitatea Regiunii Kaliningrad. În Regiunea Mării Negre, acesta s-a alăturat altor mijloace de cercetare americane (RC-135V, P-8A și E-8C) și britanice (RC-135W), care au scanat în mod curent frontierele rusești. 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s