Rușii văd luminița de la capătul tunelului: Există speranțe pentru reducerea tensiunilor dintre Rusia și SUA

1

Senatorul pentru Crimeea, Serghei Tsekov, membru al Comitetului pentru relații internaționale din Consiliul Federației, a declarat, pe 31.12.2021, că dialogul intens desfășurat la nivelul șefilor de state din Federația Rusă și SUA dă speranțe pentru o scădere a tensiunilor în lume și implicit în relațiile dintre cele două țări. 

Cu o zi înainte, pe 30 decembrie, între Vladimir Putin și Joe Biden a avut loc cea de-a doua convorbire din ultima lună. Aceștia au analizat, între altele, probleme privind garanțiile de securitate solicitate de Moscova.

“Dialogul dintre Rusia și Statele Unite este în desfășurare și este foarte intens”, a spus politicianul rus, citat de agenția de presă RIA Novosti.

În opinia lui, toate aceste lucruri sunt pozitive, în special declarațiile de la Washington potrivit cărora SUA nu intenționează să desfășoare armamente ofensive în Ucraina. Tsekov a remarcat faptul că astfel de armamente nu ar trebui să fie desfășurate în general în apropierea Rusiei.

Senatorul rus a subliniat și faptul că în SUA și Europa există “șoimi” care se pronunță împotriva dialogului dintre Moscova și Washington. “Statele baltice și Polonia se vor împotrivi acestor demersuri. Din fericire, nu vor putea să oprească acest lucru”, a concluzionat Tsekov.                    

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s