Vânătoarea submarinului roșu: Submarinul rusesc Novorossiysk vizat de un avion american P-8A în Marea Mediterană

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, în după amiaza ultimei zile din acest an, la sud de Sicilia, s-a produs un episod demn de perioada Războiului Rece. Un avion american de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon “a vânat” submarinul Novorossiysk al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

Remorcherul de salvare Salvator Vasily Bekh (SB-739, MMSI 273542830) al FRMN navighează în prezent în Marea Mediterană, la sud de Sicilia, împreună cu submarinul Novorossiysk (B-261) din clasa Kilo, care se întoarce în Marea Neagră după reparații efectuate în Kaliningrad.

3

Un avion de patrulare antisubmarin de tip Boeing P-8A Poseidon, care se întorcea dintr-o misiune din Estul Mării Mediterane, nu a ratat ocazia de a arunca o privire mai atentă asupra perechii de nave rusești, înainte de a ateriza la Baza Aeriană Sigonella, la ora 16.37 (SET).

2

Probabil, în zilele următoare, misiunile de acest tip vor crește în intensitate, pe măsură ce submarinul rusesc se va apropia de Insula Creta, unde este acostat în prezent portavionul american USS Truman, în cadrul Bazei Navale Souda Bay.

Surse: twitter.com, itamilradar.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s