Mijloacele de cercetare americane lucrează la dublu și stau cu ochii pe trupele ruse de la linia de contact

0

Analiză remnmilitaryblog.com

În prima zi lucrătoare a noului an, mijloacele americane de cercetare aeriană dislocate în Europa au ieșit în forță la treabă. Astfel, perechi de avioane de cercetare au îndeplinit misiuni în Marea Neagră și în zona Regiunii Kaliningrad, în timp ce în estul Mării Mediterane s-a lucrat doar la simplu.

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 03.01.2022, deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat un avion RC-135V și o aeronavă E-8C, în proximitatea Regiunii Kaliningrad au evoluat două avioane P-8A și Cl-60 ARTEMIS, iar la sud-est de Cipru un avion P-8A.

1

Așa cum ne-au obișnuit în ultima perioadă, în Marea Neagră au evoluat în tandem un avion de cercetare radioelectronică RC-135V Rivet Joint și un avion de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C Joint STARS.

3

Într-un interval de câteva săptămâni, cele două aeronave au îndeplinit deja cinci misiuni comune în proximitatea Peninsulei Crimeea.

Trebuie menționat faptul că este vorba despre aceleași aeronave, dislocate în Germania (Baza Aeriană Ramstein) și din Insula Creta (Baza Aeriană Souda Bay). Cel puțin în trei rânduri și traiectele de zbor au fost aproape similare.

În timpul misiunii din 03 ianuarie, avionul de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C Joint STARS a decolat de la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Aeronava, cu numărul de înregistrare 01-2005 și indicativul radio REDEYE6, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.600 de metri, cu o viteză de circa 920 de kilometri pe oră.

2

Avionul a efectuat mai multe treceri deasupra unui raion maritim din Marea Neagră situat la aproximativ 70 de kilometri sud de Cap Opuk din Crimeea, unde se află dislocat un poligon important al Regiunii Militare Sud, întrebuințat în primul rând de trupele ruse din peninsulă. Aeronava s-a mai aflat în această zonă în timpul misiunilor din 09 noiembrie și 16 decembrie. În alte două rânduri, pe 28 și pe 31 decembrie, avionul a zburat în spațiul aerian al Ucrainei, în apropierea liniei de contact din Donbas.

Avionul de cercetare radioelectronică RC-135V Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta (Creta). Aeronava, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio HOMER19, a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.485 de metri, cu o viteză de circa 520 de kilometri pe oră.

Avionul a efectuat mai multe treceri la sud-vest și sud-est de Peninsula Crimeea, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar. Traiectul de zbor al acestuia a devenit aproape consacrat, având de fiecare dată aproximativ aceeași formă.

Mijloacele de cercetare aeriană americane continuă să monitorizeze mișcările trupelor rusești și a tehnicii de luptă din dotarea acestora, în Regiunea Mării Negre și în special în zona Peninsulei Crimeea. 

5

De asemenea, în estul Mării Mediterane, un avion american de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon a evoluat la sud-est de Insula Cipru, căutând probabil submarinele rusești aflate în zonă. Misiunea s-a desfășurat în contextul în care, pe 03 ianuarie, portavionul american Harry S. Truman a părăsit Baza Navală Souda Bay de pe Insula Creta și a ieșit pe Mare.

4
Surse: twitter.com, t,me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s