Volodimir Zelenski: În anul 2022, militarii ucraineni își vor face fotografii în Crimeea și în Donbas

1

În cadrul mesajului de Anul Nou, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, le-a promis cetățenilor ucraineni că, în anul 2022, militari din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei vor putea să se fotografieze în Crimeea și Donbas.

Șeful statului a precizat faptul că, în acest an, Kievul va asigura locuințe pentru toți participanții la operația de forță din estul țării.

Potrivit acestuia, după aceea, veteranii operațiunilor militare vor putea să-și atârne în casele lor “fotografii cu camarazii cu care și-au apărat țara”.

“Și odată cu ei toți militarii noștri. Cred că vor fi fotografii liniștite din Donețk, Lugansk și Crimeea”, a concluzionat Zelenski. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe lângă faptul că este iresponsabilă, declarația șefului statului ucrainean reprezintă și o gafă de proporții a acestuia.

Afirmații de acest tip pot să fie folosite de Federația Rusă pentru “a da legitimitate” unei intervenții militare pe teritoriul Ucrainei. În acest fel, reprezentanții ruși pot motiva declanșarea ostilităților prin nevoia de a contracara intențiile agresive ale conducerii Ucrainei împotriva republicilor separatiste și chiar a Peninsulei Crimeea.

Vladimir Putin abia așteaptă un pas greșit din partea președintelui Ucrainei, așa cum s-a întâmplat și în Georgia în anul 2008, când Mikhail Saakashvili “a fost determinat” să ordone atacarea trupelor ruse de menținere a păcii din Osetia de Sud. 

Surse: diana-mihailova.livejournal.com, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s