Forțele principale ale contingentelor de menținere a păcii din Rusia și Belarus sunt în curs de dislocare în Kazahstan

1

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 06.01.2022, despre sosirea în Kazahstan a primelor subunități din cadrul forțelor principale ale contingentului de menținere a păcii.

“Avioane aparținând Aviației Militare de Transport au deplasat pe teritoriul Kazahstanului primele subunități din compunerea forțelor principale ale contingentului de menținere a păcii sub egida OTSC. Subunitățile au fost transportate împreună cu tehnica din dotare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Subunități din compunerea Brigăzii 45 Destinație Specială a Trupelor de Desant Aerian au executat un marș din locul de dislocare permanentă către aerodromul de îmbarcare Chkalovsky. De asemenea, subunități aparținând marii unități din Ivanovo au fost deplasate pe aerodromul Ivanovo-Nord, iar cele din cadrul marii unități din Ulyanovsk pe aerodromul Ulyanovsk-Est, unde au fost îmbarcate în avioane militare de transport”, au precizat reprezentanții ministerului. 

Anterior, secretariatul OTSC a anunțat că subunitățile înaintate ale contingentului rus de menținere a păcii au trecut deja la îndeplinirea de misiuni pe teritoriul Kazahstanului.

Pe de altă parte, trebuie precizat faptul că avioane militare de transport ale Federației Ruse asigură și deplasarea în Kazahstan a contingentului de menținere a păcii din Republica Belarus.

După cum a declarat ministrul apărării al Republicii Belarus, Viktor Khrenin, contingentul este format dintr-o companie a Brigăzii 103 Desant-Asalt din Vitebsk aparținând Forțelor pentru Operații Speciale (FOS). În cursul nopții, acesta a efectuat un marș către aerodromul de îmbarcare din Machulishchi.     

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, în orele următoare Rusia va încheia dislocarea în Kazahstan a contingentului propriu de menținere a păcii, precum și a celui din Republica Belarus.

În acest fel, se poate constata că, în mai puțin de 24 de ore de la adoptarea deciziei Consiliului de Securitate Colectivă al OTSC, câteva mii de militari din Rusia și Belarus au ajuns deja la locul de îndeplinire a misiunilor. În acest interval de timp, a fost planificată operația, au fost alertate trupele, s-au deplasat către locurile de îmbarcare în aeronave și au fost transportate în statul vecin. După cum rezultă din materialele video prezentate de postul de televiziune Zvezda, primele aeronave cu detașamentele înaintate au aterizat în Kazahstan pe timp de noapte.

Toate aceste lucruri arată că mașinăria de război a Rusiei merge ceas. Aceasta a fost formată și antrenată pentru a ajunge la aceste performanțe mai mult de un deceniu. Cel puțin jumătate din acest interval a fost asigurat în condiții reale de luptă pe teritoriul Siriei.   

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s