Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu revine la Constanța după îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 08.01.2022, puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu a traversat Strâmtoarea Bosfor în direcția Mării Negre.

Nava urmează să revină astfel la Constanța după ce a îndeplinit misiuni pentru aproximativ 100 de zile în cadrul Operației EUNAVFOR MED Irini din Marea Mediterană. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 24 septembrie.

2

Constantin Bălescu (F274) a fost prima navă românească participantă la Operația Irini, desfășurând activități de patrulare la sud-vest de Creta și în apropierea coastelor Libiei. Misiunea propriu-zisă a navei a fost planificată pentru perioada 01.10-31.12.2021.

După cum a informat defenseromania.ro la plecarea navei din portul Constanța, misiunea acesteia a constat în asigurarea respectării embargoului impus de ONU împotriva Libiei și în combaterea traficului de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și prin executarea de inspecții la bordul navelor suspecte din Marea Mediterană.

Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu s-a aflat la a doua misiune internațională de interes major pentru Forțele Navale Române, după ce, în perioada ianuarie-iunie 2020, a asigurat conducerea Grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor (Standing NATO Maritime Counter Measures Group Two, SNMCMG-2), desfășurând activități specifice în Marea Neagră și Marea Mediterană. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s