Navele rusești aflate în marș de la Marea Baltică au intrat în Marea Neagră

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Surse locale turcești de pe Twitter au informat că, pe 07.01.2022, mai multe nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au tranzitat Strâmtoarea Bosfor, în direcția Mării Negre. Acestea urmează să finalizeze în acest fel marșul interflote efectuat din Marea Baltică.

În urmă cu aproximativ 20 de ore, prin strâmtoare a trecut nava de asigurare logistică Vsevolod Bobrov aparținând Detașamentului 205 Nave Auxiliare – Sevastopol. Aceasta a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg și este pentru prima dată când intră în Marea Neagră.

3

La scurt timp, prin Strâmtoarea Bosfor au trecut și dragorul Georgiy Kurbatov și remorcherul de salvare Salvator Vasily Bekh (SB-739). Acestea aparțin Grupului 150 Tactic al Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol, respectiv Detașamentului 145 Nave de Salvare – Sevastopol.

2

Cele două nave au trecut împreună prin strâmtoare, dragorul fiind remorcat de nava de salvare. Trebuie precizat faptul că Rusia folosește această procedură pentru economisirea de resurse.

Dragorul Georgiy Kurbatov, construit la Șantierul Naval Sredne-Nevsky din Sankt Petersburg, a intrat, de asemenea, pentru prima dată în Marea Neagră.

Deocamdată, cea de-a patra navă aflată în marș de la Flota din Marea Baltică spre Marea Neagră, respectiv submarinul Novorossiysk, nu a traversat strâmtorile turcești. Acest lucru înseamnă că, cel mai probabil, submarinul va rămâne în misiune în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. În prezent, alte două submarine Proiect 636.3 ale FRMN, Stary Oskol și Krasnodar, se află în portul Tartus din Siria și în estul Mării Mediterane. Este posibil ca, în perioada următoare, unul dintre acestea să revină în Marea Neagră, probabil submarinul Stary Oskol. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s