Un avion american de cercetare radioelectronică RC-135V a îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al Ucrainei

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au informat că, pe 10.01.2022, un avion de cercetare radioelectronică RC-135V a îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în spațiul aerian al Ucrainei, evoluând în apropierea liniei de demarcație din Donbas.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135V Rivet Joint a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta (Grecia). Aeronava, cu numărul de înregistrare 63-9792 și indicativul radio HOMER11, a ieșit deasupra apelor neutre ale Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei.

3

Avionul american a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.370 de metri, cu o viteză de circa 825 de kilometri pe oră.

4

Aceasta a efectuat mai multe treceri în apropierea liniei de demarcație din Donbas, vizând trupele ruse staționate la frontiera estică a Ucrainei.

2

Deși anterior în această regiune au zburat drone americane de cercetare de tip RQ-4B Global Hawk, în ultima perioadă, locul acestora a fost luat de avioane RC-135V Rivet Joint și E-8C Joint STARS. 

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s