Presa americană: SUA nu au interese vitale în Ucraina, care să justifice un război cu Federația Rusă

1

În cadrul unui articol scris pentru publicația americană The American Conservative, fostul consilier al președintelui Nixon și candidat la președinția SUA, Patrick Buchanan, a precizat că Ucraina nu a fost niciodată și nu este nici acum în sfera intereselor vitale americane, iar Washingtonul a exclus deja posibilitatea unui război cu Rusia pentru acest teritoriu. Așadar, este timpul ca SUA să închidă acest subiect și să treacă la probleme mai presante, ca de exemplu China.

Potivit autorului, în toată istoria lor, SUA nu au avut niciodată și nu au nici acum interese vitale în Ucraina, care să justifice ducerea unui război împotriva Rusiei. Actuala administrație americană, reprezentată de președintele Joe Biden, a exclus deja declanșarea ostilităților împotriva Rusiei în eventualitatea invadării Ucrainei sau a oricărei alte intervenții a autorităților de la Moscova. Acum pentru a rezolva, în sfârșit, această problemă cu Rusia și pentru a o închide, Washinghtonul trebuie să excludă Ucraina de la aderarea la NATO.

În prezent, președintele Putin cere garanții că Ucraina și Georgia nu vor adera la NATO, iar armele americane ce amenință Rusia nu vor fi desfășurate pe teritoriile acestora. În caz contrar, președintele rus amenință că se va răzbuna, inclusiv printr-o invazie în Ucraina. NATO s-a apropiat prea mult de granițele Rusiei, iar Putin nu mai are unde să se retragă.

După cum scrie Buchanan, în replică, Washingtonul amenință cu cele mai severe sancțiuni, care, la rândul lor, vor duce la o ruptură completă a relațiilor cu Rusia, iar acesta este deja un preludiu la un război pe care nici SUA și nici Rusia nu îl vor.

Autorul a subliniat că, în timpul confruntărilor dintre SUA și URSS, acei președinți americani care au refuzat să folosească forța ca răspuns la acțiunile Moscovei în Europa Centrală și de Est au avut dreptate, iar timpul a așezat lucrurile la locurile lor. Ca și atunci, și acum timpul este de partea Statelor Unite. În acest moment, Rusia nu este un adversar al SUA, spre deosebire de China comunistă. Astfel, sarcina Washingtonului este să atragă Moscova de partea sa.

În concluzie, Statele Unite trebuie să încheie în sfârșit problema cu Ucraina, inclusiv în ceea ce privește aderarea la NATO. Acest lucru va evita un război cu Rusia și va preveni escaladarea situației. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s