Bombardierul strategic rusesc de tip Tu-160M construit de la zero a efectuat primul zbor

1

Serviciul de presă al corporației de stat Rostec a informat, pe 12.01.2022, că bombardierul strategic profund modernizat de tip Tu-160M, care a fost construit de la zero, s-a ridicat pentru prima dată în aer.

“Pe 12 ianuarie, de pe aerodromul Întreprinderii de aviație din Kazan, filială a societății Tupolev (în compunerea Corporației Întrunite Constructoare de Avioane a Rostec), a fost efectuat primul zbor al primului avion strategic Tu-160M de producție nouă. Zborul s-a realizat la o altitudine de 600 de metri și a avut o durată de aproximativ 30 de minute”, se arată într-un comunicat de presă al Rostec, preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții corporației au anunțat că, pe timpul zborului de probă, echipajul a efectuat manevre pentru a verifica stabilitatea și controlabilitatea aeronavei în aer.  

“Am restabilit întregul ciclu de producție al avioanelor Tu-160, dar deja potrivit versiunii M, folosind motoare modernizate, precum și sisteme noi de conducere, navigație și pentru controlul armamentelor. Astăzi, vedem perspective importante pentru platforma Tu-160. Dezvoltarea ulterioară a acesteia va permite întrebuințarea sa pentru noi tipuri de arme, inclusi de perspectivă”, a spus ministrul industriei și comerțului din Federația Rusă, Denis Manturov, a cărui declarație a fost citată de Serviciul de presă al corporației Rostec.

Potrivit lui Manturov, pentru restabilirea producției de avioane Tu-160, au fost modenizate echipamentele Întreprinderii de aviație din Kazan, a fost actualizată baza de teste de zbor, precum și cea mai mare instalație din lume pentru sudarea cu fascicul de electroni și recoacerea în vid a titanului.

“Importanța fundamentală a evenimentului de astăzi constă în faptul că noul avion a fost complet reconstruit, de la zero. Sistemele și echipamentele din noua aeronavă au fost actualizate și modernizate în proporție de 80%”, a declarat șeful Corporației Întrunite Constructoare de Avioane, Yuri Slyusar. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 25 ianuarie 2018, Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev au încheiat un contract, în valoare de 150 de miliarde de ruble, pentru achiziționarea a 10 avioane noi Tu-160M.

După cum au anunțat reprezentanții ministerului, se intenționează cumpărarea, în total, a 50 de aeronave de acest tip.

În paralel, are loc modernizarea la versiunea Tu-160M a tuturor celor 16 avioane de tip Tu-160 aflate în exploatarea Forțelor Aerocosmice. Primul avion profund modernizat, Igor Sikorsky, a efectuat primul zbor 02 februarie 2020.      

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s