Un avion american de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C JSTARS a îndeplinit misiuni specifice deasupra Mării Negre

1

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 12.01.2022, un avion american de tip  E-8C JSTARS a îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în spațiul aerian al Mării Negre.

Avionul de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C Joint STARS a decolat de la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Aeronava, cu numărul de înregistrare 01-2005 și indicativul radio REDEYE6, a ieșit deasupra apelor neutre ale Mării Negre de pe teritoriul României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.905 metri, cu o viteză de circa 650 kilometri pe oră.

2

Avionul american a efectuat mai multe treceri în raionul obișnuit, situat la aproximativ 70 de kilometri sud de Feodosia.

3

Pentru prima dată, aeronava a fost adusă în Regiunea Mării Negre pe 09 noiembrie și ulterior pe 16 decembrie. Aceasta a mai îndeplinit misiuni în zonă pe 28 și pe 31 decembrie, precum și pe 03 și 05 ianuarie.

Probabil, aceasta monitorizează mișcările trupelor rusești și a tehnicii de luptă din dotarea acestora, în Regiunea Mării Negre. 

De regulă, avionul E-8C Joint STARS a lucrat în tandem cu un avion american de cercetare radioelectronică RC-135V/W Rivet Joint, fie deasupra Mării Negre, fie în spațiul aerian al Ucrainei. 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s