Un avion britanic de cercetare de tip RC-135W a îndeplinit misiuni în proximitatea Peninsulei Crimeea

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 13.01.2022, un avion britanic de tip RC-135W a îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în spațiul aerian al Mării Negre.

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Airseeker R.1 a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZZ665 și indicativul radio RRR7203, a ieșit deasupra apelor neutre ale Mării Negre de pe teritoriul Ucrainei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.050 de metri, cu o viteză de circa 710 kilometri pe oră.

1

Avionul britanic a efectuat mai multe treceri în proximitatea Crimeii, evoluând la sud-vest și sud-est de peninsulă, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

2

Acesta s-a apropiat la o distanță de 56 de kilometri de Sevastopol și 52 de kilometri de Novorossiysk, unde sunt amplasate bazele navale principale ale Flotei ruse din Marea Neagră.

3

Probabil, aeronava a monitorizat situația trupelor ruse și a tehnicii de luptă din dotarea acestora dislocate în Peninsula Crimeea și pe litoralul Ținutului Krasnodar. 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s