Rusia își verifică trupele din Extremul Orient. În Regiunea Militară Est a început o verificare inopinată a nivelului de pregătire pentru luptă

1

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.01.2022, în Regiunea Militară Est, a început o verificare inopinată asupra nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor, cu scoaterea uniătăților și marilor unități în poligoane, la distanțe mari de locurile de dislocare.

“În cadrul pregătirilor pentru executarea exercițiului de comandament și stat major Est-2022, Trupele Regiunii Militare Est au început desfășurarea unei verificări inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă. Pe timpul acesteia, unitățile și marile unități ale Regiunii Militare Est vor desfășura un complex de activități privind alertarea și ieșirea în raioanele de concentrare”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Interfax.

“O serie de mari unități și unități militare ale Regiunii Militare Est, în cadrul verificării, vor efectua marșuri combinate spre poligoane necunoscute, aflate la distanțe importante de locurile de dislocare permanentă, în vedera îndeplinirii unor activități de pregătire pentru luptă”, au precizat reprezentanții ministerului.

“Activitățile executate vor permite evaluarea pregătirii Trupelor Regiunii Militare Est pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, în urma regrupării la distanțe mari, pe teritoriul Federației Ruse. O atenție deosebită va fi acordată posibilităților infrastructurii de transport a statului, pentru asigurarea transferului trupelor în intervalele de timp stabilite”, se mai arată în cominicatul Ministerului Apărării.

“În raioanele indicate, unitățile Regiunii Militare Est vor desfășura un spectru larg de misiuni în ceea ce privește organizarea multilaterală a asigurării tehnico-materiale și vor executa activități de control ce vor include exerciții tactice cu trageri de luptă, în poligoane îndepărtate”, au concluzionat reprezentanții ministerului.

Aceștia nu au precizat unde vor fi regrupate Trupele Regiunii Militare Est în timpul verificării.

Din Regiunea Militară Est fac parte marile unități și unități militare din Transbaikal și Extremul Orient. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu toate că exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Est-2022 este planificat abia în luna septembrie, probabil că verificarea inopinată începută în Extremul Orient face parte într-adevăr din pregătirile pentru executarea acestuia. Trebuie ținut cont de faptul că, de exemplu, la ultima ediție a manevrelor, Est-2018, au participat aproximativ 300.000 de persoane. O asemenea amploare a acțiunilor militare necesită pregătiri ce se pot întinde pe o durată de câteva luni de zile.

Regruparea trupelor se va face, probabil, în poligoane din zona de responsabilitate a Regiunii Militare Est, în principiu spre est și spre nord.

În orice caz, activitățile nu au nicio legătură cu situația de la frontiera cu Ucraina, așa cum arată o serie de oficiali și de analiști occidentali. Totuși, din Extremul Orient și până la granița Rusiei cu Ucraina sunt distanțe de peste 6.000 de kilometri.

Prin redislocarea trupelor la distanțe mari, specialiștii militari ruși înțeleg 1.000, 2.000 sau poate chiar 3.000 de kilometri, dar nu mai mult. Împărțirea administrativ-militară a teritoriului Federației Ruse a fost făcută în așa fel încât aducerea în sprijin a trupelor de pe o direcție strategică pe alta să nu depășească aceste limite. Astfel, trupele Regiunii Militare Centru pot fi deplasate în sprijinul Regiunilor Militare Vest, Sud și Est. De asemenea, Regiunile Militare Sud și Vest se pot sprijini reciproc prin trimiterea, în caz de necesitate, a trupelor dintr-o parte în alta. În niciun caz însă, trupele din Extremul Orient nu vor fi aduse la frontiera cu Ucraina, în sprijinul forțelor din Regiunile Militare Vest sau Sud.

Este adevărat că, în timpul unui exercițiu strategic Est din ultimul deceniu, în Extremul Orient au fost deplasate subunități din Regiunea Militară Sud. Însă, a fost vorba de numai câteva zeci de militari, iar acțiunea a avut, mai degrabă, un caracter demonstrativ. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s