Nava de salvare Epron a FRMN va îndeplini, pentru prima dată, misiuni în Marea Mediterană

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a informat că, pe 15.01.2022, nava de salvare Epron a început traversarea strâmtorilor de la Marea Neagră în direcția Mării Mediterane.

“Echipajul navei de salvare Epron al FRMN a început tranzitarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele în direcția Mării Mediterane. Va fi pentru prima dată când nava de salvare va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Tass.

Potrivit reprezentanților FRMN, la bordul navei se află un grup de oameni de știință din Sevastopol, de la Institutul de Biologie al Mărilor din Sud. Aceștia vor efectua studii expediționare privind starea ecologică a mărilor din bazinul Mediteranei. Expediția se desfășoară în cooperare cu filiala din Sevastopol a Societății Geografice Ruse și FRMN. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navei de salvare Epron prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta.

2

Nava aparține Detașamentului 145 Nave de Salvare – Sevastopol din cadrul FRMN. 

Surse: tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s