Avioane de cercetare americane și britanice fac pressing la frontierele rusești de la Marea Neagră

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 18.01.2022, două avioane americane și unul britanic au îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. În zonă s-au aflat avioane americane RC-135W și E-8C, precum și o aeronavă britanică de tip RC-135W.

1

Avionul de conducere în luptă și indicare a țintelor E-8C Joint STARS aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Ramstein din Germania. Aeronava, cu numărul de înregistrare 01-2005 și indicativul radio REDEYE6, a îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al Ucrainei, efectuând mai multe treceri în raionul obișnuit, situat în apropierea liniei de demarcație din Donbas. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.090 de metri, cu o viteză de circa 740 kilometri pe oră.

3

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint al Forțelor Aeriene americane a decolat de la Baza Aeriană Waddington din Marea Britanie. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4124 și indicativul radio JAKE11, a îndeplinit misiuni în spațiul aerian al Ucrainei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.970 de metri, cu o viteză de circa 700 de kilometri pe oră. Avionul a efectuat mai multe treceri în apropierea liniei de demarcație din Donbas, precum și la nord de Peninsula Crimeea.

2

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Airseeker R.1 al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii a decolat de la Baza Aeriană Waddington. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZZ665 și indicativul radio RRR7205, a ieșit deasupra apelor neutre ale Mării Negre de pe teritoriul Ucrainei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.060 de metri, cu o viteză de circa 710 kilometri pe oră.

4

Avionul britanic a efectuat mai multe treceri în proximitatea Crimeii, evoluând la sud-vest și sud-est de peninsulă, la sud de Strâmtoarea Kerci și la sud-vest de Ținutul Krasnodar.

Probabil, toate cele trei aeronave au monitorizat situația trupelor ruse și a tehnicii de luptă din dotarea acestora dislocate în Peninsula Crimeea și pe litoralul Ținutului Krasnodar. 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s