O alianță de coșmar: Rusia, China și Iranul vor executa exerciții navale comune în zona Golfului Persic

1

Flota rusă din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat, pe 18.01.2022, că nave de luptă din Rusia, China și Iran vor desfășura exerciții navale comune în zona Golfului Persic.

“Un detașament de nave al FROP, format din crucișătorul Varyag, distrugătorul Amiral Tributs și petrolierul Boris Butoma, a ancorat în rada portului Chabahar din Republica Islamică Iran. În portul iranian, delegația oficială a Forțelor Navale ale Federației Ruse va participa la conferința de planificare a exercițiului naval comun la care vor participa nave de luptă din Rusia, China și Iran”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Tass.

Potrivit acestuia, navele rusești își vor completa și rezervele de alimente, apă și combustibili.

În comunicatul de presă se reamintește faptul că detașamentul de nave al FROP a plecat în marș de la Vladivostok cu câteva zile înainte de debutul anului 2022. Este planificat ca, în timpul perioadei de îndeplinire a misiunilor, navele rusești să viziteze porturi din mai multe state, inclusiv din Insulele Seychelles. Escala a fost programată în așa fel încât să coincidă cu împlinirea a 105 ani de la vizita crucișătorului blindat Varyag al flotei ruse în portul Victoria din Seychelles. Pe parcursul marșului sunt planificate, de asemenea, o serie de exerciții, inclusiv internaționale, în diverse zone. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cursul anului trecut, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă RIA Novosti, ambasadorul Rusiei la Teheran, Levan Jagaryan, a anunțat că Rusia, China și Iranul vor deasășura exercițiul naval comun CHIRU, în zona Golfului Persic, la sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022.

Potrivit precizărilor acestuia, obiectivele de bază al exercițiului vor urmări desfășurarea de acțiuni comune pentru asigurarea navigației internaționale și lupta împotriva pirateriei maritime.

Probabil, CHIRU reprezintă o abreviere formată prin alăturarea inițialelor statelor participante – China (CH), Iran (I) și Rusia (RU).

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s