Rușii se jură din nou că nu vor să atace Ucraina. Serghei Ryabkov: “Riscul unui război la scară largă în Europa nu există”

foto

În cadrul forumului de discuții Valday, adjunctul ministrului de externe rus, Serghei Ryabkov, a declarat, pe 19.01.2022, că riscul unui război la scară largă în Europa nu există. Potrivit precizărilor sale, Rusia nu va ataca Ucraina.

“Sunt sigur că nu există riscul unui război la scară largă ce s-ar putea desfășura în Europa sau oriunde altundeva. Nu intenționăm să adoptăm nicio măsură agresivă. Nu avem de gând să atacăm sau să invadăm Ucraina”, a menționat Ryabkov, ale cărui declarații au fost preluate de agenția de presă Interfax.

După cum a subliniat acesta, partea rusă consideră că există riscul ca Ucraina să devină din ce în ce mai integrată în NATO, chiar și fără a obține un statut oficial de membru al Alianței.

“Această problemă se află în centrul intereselor de securitate ale Rusiei și vom face totul pentru a inversa această situație și pentru a reechilibra lucrurile pe canale diplomatice”, a spus Ryabkov.

“Pentru noi este prioritar să obținem garanții ferme din partea Statelor Unite, obligatorii din punct de vedere juridic, că această țară, precum și alte state pe care le-am mai menționat deja, nu vor deveni membre NATO. Formula binecunoscută că Ucraina și Georgia vor deveni membre NATO ar trebui să fie exclusă și să fie înlocuită cu o înțelegere potrivit căreia acest lucru nu se va întâmpla niciodată”, a concluzionat Ryabkov.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: Declarațiile diplomatului rus contrastează cu pregătirile de război, care sunt vizibile în toate colțurile Rusiei, inclusiv în Extremul Orient. Potrivit rețelelor de socializare, garnituri de tren încărcate cu tehnică militară și muniții traversează teritoriul rus de la un capăt la altul, în pofida distanțelor de aproximativ 7.500 – 8.000 de kilometri.

În același timp, Rusia și Belarusul se pregătesc pentru desfășurarea unor exerciții neplanificate anterior, de o amploare fără precedent, care urmează să aibă loc în perioada 10-20 februarie. Ministerul rus al Apărări a anunțat că pe 19 ianuarie, primele subunități rusești au ajuns pe teritoriul Republicii Belarus.

De asemenea, trebuie remarcat și faptul că, pe 19 ianuarie, s-a încheiat și retragerea militarilor ruși din Kazahstan, care au participat la misiunea Forțelor de menținere a păcii ale OTSC. Ultimele patru aeronave au revenit în Rusia, având la bord militari și tehnică militară, inclusiv comandantul acestor forțe, general locotenent Andrei Serdiukov, comandantul Trupelor de Desant Aerian. Acum, această categorie de trupe se află cu efective complete pe teritoriul Rusiei și poate fi folosită la capacitate maximă pentru alte misiuni. 

Sursa: militarynews.ru.

Un gând despre “Rușii se jură din nou că nu vor să atace Ucraina. Serghei Ryabkov: “Riscul unui război la scară largă în Europa nu există”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s