Mijloace americane de cercetare aeriană desenează frumos în spațiul aerian al Ucrainei și în Marea Neagră

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 21.01.2022, mai multe mijloace americane de cercetare aeriană au îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în spațiul aerian al Ucrainei și deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Este vorba despre un avion de cercetare radioelectronică RC-135W, un avion de patrulare antisubmarin P-8A și o dronă de cercetare RQ-4B.  

2

Avionul de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint al Forțelor Aeriene americane a decolat de la Baza Aeriană Mildenhall din Marea Britanie. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4134 și indicativul radio JAKE11, a îndeplinit misiuni în spațiul aerian al Ucrainei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.755 de metri, cu o viteză de circa 700 de kilometri pe oră. Avionul a efectuat mai multe treceri în apropierea liniei de demarcație din Donbas, precum și la nord de Peninsula Crimeea.

3

Avionul de patrulare antisubmarin Boeing P-8A Poseidon al Forțelor Navale ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava a ieșit deasupra apelor neutre ale Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la sud-vest de Peninsula Crimeea și a vizat, îndeosebi, Baza Navală – Sevastopol a Flotei ruse din Marea Neagră.

4

Drona de cercetare Nortrop Grumman RQ-4B a Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite. Aceasta a urcat direct în teritoriul Ucrainei și a evoluat de-a lungul tuturor frontierelor acesteia. Cele mai multe treceri au fost efectuate în nordul țării, vizând teritoriul Republicii Belarus, și în partea de est, în zona liniei de demarcație din Donbass. 

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s