Rușii schimbă garda în Mediterană. Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo va înlocui nava similară Vyshny Volochek

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 21.01.2022, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început tranzitarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele.

Echipajul navei asigură transferul acesteia de la Sevastopol în Marea Mediterană, unde va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată.

Pe timpul marșului, echipajul navei mici purtătoare de rachete va desfășura un complex de exerciții navale, specifice acestui tip de navă.

În zona maritimă îndepărtată, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo va înlocui nava de același tip Vyshny Volochek, aflată în misiune din octombrie 2021. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. Aceasta este dotată cu complexul universal de rachete Kalibr-NK, ce întrebuințează, între altele, rachete de croazieră de tip 3M14T.

Trecerea navei prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată și de surse locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu aceasta. 

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s