Rusia va desfășura exerciții aero-navale cu lansări de rachete în Oceanul Atlantic, la sud-vest de Irlanda

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit utilizatorului Linia operativă de pe Telegram, mai multe surse din Irlanda au informat că Guvernul irlandez a primit o notificare oficială din partea Forțelor Navale ale Federației Ruse privind desfășurarea de exerciții aeronavale, în prima săptămână din luna februarie.

Exercițiile vor avea loc într-un raion maritim din Oceanul Atlantic, situat la 240 de kilometri sud-vest de Cork (Irlanda).

Acesta va include lansări de rachete și bombardamente practice efectuate de la brodul navelor de luptă și al bombardierelor strategice.

La exerciții vor participa, cel mai probabil, nave de luptă din cadrul Flotei de Nord și posibil și din compunerea Flotei din Marea Baltică. De asemenea, la acestea vor lua parte și avioane aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Activitățile se înscriu în scenariul anunțat de partea rusă pentru lunile ianuarie și februarie, care prevede executarea unor activități de pregătire pentru luptă de amploare în apele Mării Mediterane, Mării Nordului, Mării Okhotsk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific. Acestea se vor desfășura sub conducerea comandantului Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, și vor implica 140 de nave de luptă și auxiliare, peste 60 de aparate de zbor, 1.000 de unități de tehnică militară și aproximativ 10.000 de militari.

Tot Linia operativă a anunțat recent că un detașament de nave al Flotei de Nord se pregătește să plece într-un marș către Marea Mediterană sau chiar Marea Neagră. Din acesta vor face parte crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov, fregata Amiral Kasatonov și petrolierul Vyazma. Probabil, pe timpul marșului, aceste nave vor participa la exercițiul aero-naval programat în apropiere de Irlanda. 

Sursa: t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s