FRMN a trimis în Marea Mediterană încă un dragor și un remorcher de salvare. Rotația forțelor continuă

1

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 22.01.2022, dragorul Vladimir Emelyanov și remorcherul de salvare Serghei Balk au început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele, în direcția Mării Mediterane.

“Nava de apărare împotriva minelor Vladimir Emelyanov și remorcherul de salvare Serghei Balk trec prin Bosfor și Dardanele. În cadrul transferului planificat către Marea Mediterană, echipajele celor două nave vor desfășura activități de luptă pentru vitalitatea acestora, precum și exerciții de apărare antiaeriană și antidiversiune, pe timpul traversării mării”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Tass.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, cele două nave vor îndeplini misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, în conformitate cu graficul de rotire a forțelor. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trecerea navelor prin Strâmtoarea Bosfor a fost confirmată de sursele locale turcești de pe Twitter, care au publicat fotografii cu acestea.

2

Primul a trecut prin strâmtoare dragorul Vladimir Emelyanov, urmat la câteva ore distanță de remorcherul Serghei Balk.

3

În prezent, în Marea Mediterană se află în misiune dragorul Viceamiral Zakharin și remorcherul de salvare MB-304. Acestea au ieșit împreună din Marea Neagră pe 07.11.2021.

Pe 21.01.2022, a plecat în misiune în Marea Mediterană și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo Zuevo a FRMN, care urmează să înlocuiască nava similară Vyshny Volochek, aflată în regiune din octombrie 2021. 

Surse: tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s