Nave ale Flotei ruse din Marea Baltică au început executarea unui marș de instrucție, în scopul participării la exerciții planificate

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, pe 24.01.2022, un detașament de nave de luptă, format din corvetele Stoiky și Soobrazitelny, a ieșit din Baza Navală – Blatiysk, pentru executarea unui marș de instrucție de lungă durată.

“Misiunile de bază care vor fi îndeplinite în timpul marșului vor include participarea la exercițiile navale ce se vor desfășura sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, Amiral Nikolai Evmenov, precum și asigurarea prezenței navale și demonstrarea drapelului Sfântului Andrei în diverse raioane ale Oceanului Planetar”, se arată într-un comunicat de presă al departamentului, preluat de agenția Tass.

Reprezentanții FRMB au precizat că, în timpul marșului, echipajele corvetelor vor executa exerciții de comunicații, de apărare antiaeriană și antisubmarin, precum și alte activități de pregătire pentru luptă. De asemenea, elicopterele de tip Ka-27 ambarcate la bordul celor două nave vor efectua schimburi de zbor pe mare, vor executa antrenamente de căutare a submarinelor adversarului convențional și vor desfășura activități de descoperire a țintelor de suprafață și de căutare-salvare.

Pentru asigurarea securității detașamentului, la bordul navelor se află grupuri antiteroriste, formate din militari ai marii unități de infanterie marină a FRMB. În timpul staționării la ancoră în rade necunoscute și la trecerea prin strâmtori, infanteriștii marini vor executa antrenamente de respingere a unor atacuri ale teroriștilor asupra celor două nave.

Recent, reprezentanții ruși au anunțat că, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Forțelor Armate ale Federației Ruse pe anul 2022, în perioada ianuarie-februarie, în toate zonele de responsabilitate ale flotelor, vor fi executate o serie de exerciții navale, sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, Amiral Nikolai Evmenov.

Obiectivele de bază ale acestor exerciții vor viza desfășurarea de activități ale Forțelor Navale și Forțelor Aerocosmice pentru apărarea intereselor naționale ale Rusiei în Oceanul Planetar, precum și pentru contacararea amenințărilor militare la adresa Federației Ruse din direcțiile maritime și oceanice.

Exercițiile se vor desfășura în apele teritoriale rusești, precum și în raioane importante din punct de vedere operativ ale Oceanului Planetar. Exerciții separate vor fi executate în acvatoriile Mării Mediterane, Mării Nordului, Mării Okhotsk, nord-estul Oceanului Atlantic și Oceanului Pacific.

În total, la activitățile de pregătire pentru luptă vor participa peste 140 de nave de luptă și auxiliare, peste 60 de aparate de zbor, 1.000 de unități de tehnică militară și aproximativ 10.000 de militari. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși reprezentanții ruși nu au anunțat destinația finală a celor două corvete ale FRMB, probabil că acestea se deplasează în Marea Mediterană, unde vor fi organizate manevre aero-navale de amploare, cu participarea tuturor flotelor rusești.

Probabil că, înainte de deplasarea în Marea Mediterană, corvetele Stoiky și Soobrazitelny vor mai participa și la alte activități de pregătire pentru luptă în Marea Nordului sau în nord-estul Oceanului Atlantic.

Potrivit unor informații apărute recent pe rețelele de socializare, partea rusă a notificat Irlanda că, în prima săptămână din luna februarie, Forțele Navale vor desfășura exerciții în Oceanul Atlantic, într-un raion maritim situat la 240 de kilometri sud-vest de Cork. Acesta va include lansări de rachete și bombardamente practice efectuate de la bordul navelor de luptă și al bombardierelor strategice. La exercițiu vor participa nave de luptă din cadrul Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică, precum și avioane aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice.

2

După cum au anunțat aceleași surse, în aceste zile, urmează să plece într-un marș de instrucție de lungă durată și o grupare navală a Flotei de Nord. Din aceasta vor face parte crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov, fregata Amiral Kasatonov și petrolierul Vyazma. Se pare că petrolierul Vyazma a plecat deja de la Murmansk pe 22 ianuarie.

4

În același timp, într-un marș de instrucție se află și un detașament de nave al Flotei din Oceanul Pacific, format din crucișătorul Varyag, distrugătorul Amiral Tributs și petrolierul Boris Butoma. Acesta a participat în zona Golfului Persic la un exercițiu comun cu nave de luptă din Iran și China și urmează să se deplaseze către Marea Mediterană.

La un moment dat, probabil într-un interval de câteva săptămâni, toate aceste forțe se vor întâlni în estul Mării Mediterane, pentru desfășurarea de exerciții comune. La acestea se vor alătura și nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră, care îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale. 

Surse: tass.ru, twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s