Germania iese din nou din rând: Ministrul de externe a cerut Occidentului să nu amestece Ucraina cu teritoriul NATO

foto

În cadrul unei ședințe a Consiliului Comisiei Europene, ministrul de externe al Germaniei, Annalena Burbock, a declarat, pe 24.01.2022, că statele occidentale nu sunt legate de obligații aliate cu Ucraina, deoarece aceasta nu este membru NATO. În consecință, șeful diplomației germane a cerut Occidentului să nu confunde Ucraina cu teritoriul NATO.

Ministrul de externe german a remarcat faptul că Alianța Nord-Atlantică este solidară cu Kievul, dar prioritatea acesteia nu este apărarea Ucrainei, ci asigurarea securității țărilor membre NATO. Acest lucru înseamnă că asistența acordată Kievului nu trebuie să se facă în detrimentul intereselor statelor aliate. Prin urmare, măsurile de răspuns la amenințări trebuie să fie diferențiate.

Aceste precizări au fost făcute de Burbock în răspunsul la o întrebare a jurnaliștilor despre o posibilă creștere a prezenței militare a Germaniei în Europa de Est.

Pe de altă parte, ministrul de externe german a declarat că Berlinul nu își va restrânge misiunea diplomatică de la Kiev. Acesta a asigurat că Germania, împreună cu alte țări europene, dezvoltă un set de măsuri pentru cazul în care situația se va înrăutăți.

Cu puțin timp înainte, Departamentul de Stat al SUA a decis să evacueze familiile diplomaților americani din Ucraina. În plus, personalului ambasadei i s-a permis, în situația în care dorește, să părăsească Kievul și să revină în Statele Unite. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: După modul de reacție din ultimele zile, se pare că SUA și NATO încearcă să stingă focul turnând benzină pe acesta.

Astfel, nu numai că nu sunt luate în calcul în niciun fel solicitările Rusiei de eliberare a presiunilor de la frontierele sale prin retragerea trupelor Alianței, dar sunt aduse alte trupe și mijloace tehnice, în special avioane și tehnică blindată, în statele din flancul estic.

În plus, mai multe state se înghesuie să înarmeze Ucraina pentru a rezista atacurilor rusești. Problema este că pe lângă faptul că mijloacele furnizate, îndeosebi pentru lupta împotriva tancurilor, nu numai că nu le sunt de mare folos militarilor ucraineni, dar îi încrâncenează și mai tare pe liderii ruși.

În acest context, reacția Germaniei din ultima perioadă pare cea mai cerebrală, cu toate că multă lume va acuza autoritățile de la Berlin că se feresc să supere Rusia, în primul rând, datorită intereselor economice.

Declarațiile ministrului de externe german vin la numai câteva zile după o serie de afirmații destul de realiste ale comandantului Forțelor Navale, în legătură cu Crimeea și președintele Putin, care s-au soldat cu plecarea acestuia din funcție.

Cert este faptul că Germania este singurul stat de anvergură din cadrul NATO și UE, care a avut o reacție rezervată față de Ucraina, refuzând să sprijine autoritățile de la Kiev din punct de vedere militar. 

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s