Rusia crește tensiunea la frontiera cu Ucraina: A început o verificare a Trupelor Regiunii Militare Vest

foto

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, Alexander Zhuravlev, a anunțat că, pe 25.01.2022, în unitățile militare și marile unități ale regiunii a început o verificare planificată a nivelului de pregătire pentru luptă.

“Scopurile de bază ale activității constau în verificarea complexă a nivelului de pregătire al trupelor și a capacității unităților militare și a marilor unități de a-și îndeplini misiunile încredințate, precum și în evaluarea coeziunii la nivelul subunităților”, a precizat Zhuravlev, ale cărui declarații au fost citate de Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest și preluate de agenția Interfax.

Acesta a menționat că verificarea complexă a nivelului de pregătire pentru luptă al Trupelor Regiunii Militare Vest va dura până pe 29 ianuarie.

“În timpul antrenamentelor, vor fi desfășurate activități de alertare a personalului, ridicare a armamentelor și echipamentelor, de pregătire a tehnicii pentru ieșirea din parcurile auto și de ieșire în raioanele de concentrare. O atenție deosebită va fi acordată problemelor privind mascarea, fortificarea și amenajarea genistică a pozițiilor de luptă, precum și pregătirii tehnicii și armamentelor pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Regiunii Militare Vest au publicat în dimineața zilei de 25 ianuarie un material video cu începerea verificării nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor. În cadrul înregistrărilor se pot vedea sisteme de rachete operativ-tactice de rachete Iskander-M, care sunt scoase în raioane din teren.

Trebuie precizat faptul că exercițiile se desfășoară pe fondul crizei survenite în relațiile dintre Rusia și NATO.

După cum au anunțat anterior reprezentanții NATO, Alianța va trimite nave de luptă și avioane de vânătoare suplimentare în Europa de Est, în legătură cu concentrarea trupelor ruse în apropierea frontierei cu Ucraina.

SUA, alte state membre NATO și Ucraina au semnalat concentrarea trupelor rusești la frontiera ucraineană și pericolul unei intervenții militare din partea Rusiei.

În luna decembrie a anului trecut, șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, a declarat că Rusia nu are niciun fel de planuri agresive. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începerea în acest moment a unei verificări a nivelului de pregătire al trupelor rusești de la frontiera occidentală poate fi evaluată ca o creștere suplimentară a tensiunilor dintre Rusia și Occident.

Aceasta va implica noi deplasări de trupe și începerea desfășurării unor exerciții din care se va putea trece ușor la o eventuală intervenție militară împotriva Ucrainei.

Practic se poate spune că trupele rusești din această zonă intră într-o fază premergătoare războiului. Dacă acesta va fi declanșat efectiv va depinde de evoluțiile din zilele și săptămânile următoare.

Cert este faptul că, în acest moment, lucrurile arată destul de rău, niciuna dintre părți nefiind dispusă să facă niciun fel de concesie. 

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s