Peste 20 de nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră au ieșit pe mare pentru desfășurarea de exerciții

foto

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 26.01.2022, peste 20 de nave de luptă au ieșit din punctele de dislocare permanentă de la Sevastopol și Novorossiysk pentru participarea la o serie de exerciții ce vor fi executate în acvatoriul Mării Negre.

“În timpul exercițiilor, în Marea Neagră vor fi formate grupări navale întrunite, grupări navale de asalt și detașamente de desant, în care vor fi integrate fregate, nave de patrulare, nave mici și vedete purtătoare de rachete, nave de desant, nave mici antisubmarin, precum și dragoare”, se arată într-un comunicat de presă, preluat de agenția Tass.  

Potrivit reprezentanților FRMN, pe timpul ieșirii în raioanele indicate, echipajele navelor au desfășurat o serie de antrenamente de organizare a comunicațiilor, de manevrare sigură în zone cu navigație intensă și de apărare antiaeriană pe mare. 

Anterior, partea rusă a anunțat că, în perioada ianuarie-februarie, în toate zonele de responsabilitate ale flotelor, vor fi executate exerciții planificate, sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, Amiral Nikolai Evmenov. Acestea vizează desfășurarea de acțiuni comune ale Forțelor Navale și Forțelor Aerocosmice pentru apărarea intereselor naționale ale Rusiei în Oceanul Planetar, precum și de contracarare a amenințărilor militare de pe direcțiile maritime și oceanice.

Exercițiile se vor desfășura în apele mărilor adiacente teritoriului rus, precum și în raioane maritime importante din Oceanul Planetar. Activități separate de pregătire pentru luptă sunt planificate în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Okhotsk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific. În total, la acestea participă peste 140 de nave de luptă și auxiliare, peste 60 de aparate de zbor, 1.000 de unități de tehnică militară și aproximativ 10.000 de militari. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un scurt material video cu ieșirea navelor de luptă din portul Sevastopol. În acesta apar fregatele Amiral Essen și Ladny, precum și nava mică purtătoare de rachete Ingushetia.

Începând din 25 ianuarie, Rusia și-a alertat trupele din Regiunile Militare Vest și Sud, precum și de la Flota de Nord.

În acest context, nave de luptă aparținând Flotei din Marea Baltică, Flotei de Nord și FRMN au fost scoase pe mare, în vederea desfășurării de activități de pregătire pentru luptă.

De asemenea, începând din 14 ianuarie, se află în curs de desfășurare și o verificare inopinată a forțelor de reacție ale Statului unional format între Federația Rusă și Republica Belarus. Din partea rusă, la aceasta participă Trupele Regiunii Militare Est, care sunt în curs de redislocare pe teritoriul belarus, unde, în perioada 10-20 februarie, se va desfășura exercițiul comun Allied Resolve-2022.

Toate aceste mișcări de trupe rusești se desfășoară pe fondul tensiunilor survenite în ultima perioadă în relațiile dintre Rusia și NATO. 

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s