Rusia și-a alertat toate trupele de la linia de contact cu NATO, de la Marea Barents la Marea Neagră

foto

În perioada 25-26.01.2022, Rusia a anunțat alertarea succesivă a structurilor de la linia de contact cu statele membre NATO, pentru desfășurarea unor verificări asupra nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor. După Regiunea Militară Vest și Regiunea Militară Sud, a fost activată și ultima verigă de la frontierele Occidentale ale Rusiei, respectiv Flota de Nord.

Astfel, Serviciul de presă al Flotei de Nord a anunțat, pe 26.01.2022, începerea unor exerciții pentru ducerea acțiunilor de luptă în Arctica și protejarea căilor de comunicații ale rutei maritime de nord.

“La exerciții vor participa până la 1.200 de militari, 140 de unități de tehnică militară și specială, 20 de aparate de zbor și 30 de nave și submarine”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții militari ruși au informat că pentru participarea la manevre a fost formată o grupare expediționară arctică.

După cum au anunțat aceștia, activitățile practice ale forțelor Flotei de Nord se vor desfășura, în special, în Marea Barents. Pe lângă raioanele maritime, pentru exerciții vor fi folosite și poligoane de coastă din Regiunea Murmansk.

Activitățile de instrucție se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă pe anul 2022, sub conducerea directă a comandantului Flotei de Nord, Amiral Alexander Moiseev.

“În timpul exercițiilor va fi evaluat nivelul de pregătire al organelor de conducere militară ale Flotei, în ceea ce privește planificarea și desfășurarea acțiunilor pentru rezolvarea situațiilor de criză în zona arctică și conducerea forțelor și trupelor în vederea îndeplinirii de misiuni pentru asigurarea securității militare și a activităților economice maritime”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

“Va fi verificată coeziunea activităților grupărilor navale tactice și a subunităților Trupelor de Apărare de Coastă în timpul îndeplinirii de misiuni comune în Arctica și vor fi exersate noi metode și tactici de ducere a luptei navale, precum și a acțiunilor de luptă specifice pentru regiunea arctică”, se mai arată în comunicatul de presă.

“Militarii Flotei de Nord vor desfășura activități de protecție a căilor de comunicații ale rutei maritime de nord, de pază și apărare a garnizoanelor flotei și vor executa exerciții de contracarare a grupărilor teroriste, respectiv de blocare și distrugere a acestora”, au spus reprezentanții Flotei de Nord.

Potrivit precizărilor acestora, între altele, la activitățile practice desfășurate în Marea Barents vor participa fregata Amiral Gorshkov, distrugătorul Severomorsk, nava mare de desant Ivan Gren, submarine, nave auxiliare, precum și avioane și elicoptere ale armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu ieșirea din Severomorsk a unui detașament de nave de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord, care în perioada următoare va participa la exerciții navale. Din acesta fac parte crucișătorul purtător de rachete Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov și Amiral Kasatonov.

Anterior, pe sursele de socializare au apărut o serie de informații privind plecarea încă din 22 ianuarie a navelor menționate într-un marș de lungă durată. În cadrul acestuia, navele Flotei de Nord ar urma să execute, în prima săptămână a lunii februarie, un exercițiu cu trageri de luptă, într-un raion maritim din Oceanul Atlantic, situat la aproximativ 240 de kilometri sud-vest de Cork (Irlanda). La manevre ar urma să ia parte și bombardiere strategice din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune.

Ulterior, navele Flotei de Nord se vor deplasa în Marea Mediterană, unde este planificată desfășurarea unui exercițiu de amploare cu participarea de nave de suprafață și submarine de la toate flotele Forțelor Navale ale Federației Ruse. 

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s