Două bombardiere rusești cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au patrulat în spațiul aerian al Republicii Belarus

1

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 05.02.2022, două bombardiere Tu-22M3 au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus.

“Două bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice au patrulat în spațiul aerian al Republicii Belarus. Durata zborului a fost de aproximativ patru ore”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au precizat că toate misiunile încredințate au fost îndeplinite.

“Pe timpul zborurilor, avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune au îndeplinit misiuni comune cu aviația și trupele de apărare antiaeriană ale Republicii Belarus”, au menționat militarii ruși.

După îndeplinirea misiunilor, bombardierele rusești cu rază lungă de acțiune au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă din Federația Rusă.

La începutul lunii decembrie, Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informat că, în cursul anului 2022, Republica Belarus și Federația Rusă vor îndeplini misiuni comune de apărare antiaeriană, precum și de patrulare la granițele aeriene ale Statului unional. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaykovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov).

Probabil, misiunea de patrulare a fost efectuată în cadrul verificării forțelor de reacție ale Statului unional, care a început la jumătatea lunii ianuarie. Aceasta va culmina cu executarea exercițiului comun Allied Resolve-2022, planificat pentru perioada 10-20 februarie, pe teritoriul Republicii Belarus.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s