Rusia a dislocat avioane MiG-31K cu rachete hipersonice Kinzhal în Regiunea Kaliningrad

1

Pe fondul disputelor cu NATO, Rusia își întărește gruparea de trupe din Regiunea Kaliningrad, cea mai vestică regiune a țării, care este înconjurată numai de state membre ale Alianței. Astfel, în ultimele zile, a devenit cunoscut faptul că în regiune au fost dislocate două avioane de tip MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal.

Aeronavele au fost deplasate de pe aerodromul Soltsy din Regiunea Novgorod pe aerodromul Chernyakhovsk al Aviației navale a Flotei din Marea Baltică, aflat la patru kilometri sud-vest de localitatea cu același nume.

Despre acest lucru a informat pe 04 februarie canalul de Telegram Linia operativă, care a făcut referire la surse proprii din mediul militar și a precizat că zborul avioanelor a avut loc cu o zi mai înainte. Relocarea s-a făcut pe deasupra Mării Baltice, sub îndrumarea unei aeronave de conducere de tip Tu-154B-2. Pe prima porțiune a traiectului de zbor, avioanele MiG-31K au fost escortate de avioane de vânătoare Su-35 ale Regiunii Militare Vest, iar pe a doua parte a acestuia de către avioane de vânătoare Su-30SM ale Aviației navale a Flotei din Marea Baltică.  

Aerodromul Chernyakhovsk aparține Bazei 7054 Aeriene. Regimentul de aviație mixtă dislocat pe acesta a fost dotat cu bombardiere tactice Su-24M și avioane de vânătoare Su-27. Înlocuirea acestora din urmă cu avioane de vânătoare Su-30SM și Su-30SM2 este aproape de finalizare. La sfârșitul lunii ianuarie, pe aerodromul Chernyakhovsk au sosit patru avioane de vânătoare de tip Su-30SM2. Acestea au fost aduse în Regiunea Kaliningrad de la uzina producătoare din Irkutsk.

Pe 29 ianuarie, la baza aeriană Soltsy din Regiunea Novgorod a avut loc un incident de aviație, în care a fost implicat un avion de tip MiG-31K.

Surse: topcor.ru, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s