Presa americană favorabilă unei înțelegeri cu Rusia: Ucraina să nu fie primită în NATO în următorii 20 de ani

foto

Într-un nou articol despre Ucraina apărut în publicația americană Bloomberg, autorul acestuia, Clive Crook, și-a exprimat opinia potrivit căreia “nu poate fi loc pentru Ucraina în NATO”.

Potrivit observatorului american, una dintre solicitările președintelui rus se referă la închiderea ușilor blocului militar nord-atlantic pentru Ucraina și alte țări din spațiul fost sovietic. În plus, după cum a scris Crook, “nici NATO și nici UE nu sunt pregătite să accepte Ucraina în calitate de membru”.

Acesta a semnalat faptul că, în prezent, s-a dezvoltat o situație ciudată, în care Occidentul înțelege că nu este nevoie de Ucraina nici în NATO și nici în UE, dar, cu toate acestea, nu există un dialog constructiv pe această problemă, inclusiv cu participarea Statelor Unite.

“Admiterea Ucrainei în NATO nu numai că va provoca Rusia, ci va juca un rol și împotriva Ucrainei însăși. Mai mult, va crea premisele pentru slăbirea Alianței Nord-Atlantice”, a menționat Clive Crook.

Ziaristul american și-a exprimat nedumerirea față de declarațiile secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, referitoare la “principiul ușilor deschise” în cadrul NATO. În opinia sa, acest principiu este relevant dacă toți cei 30 de membri ai Alianței aprobă aderarea Ucrainei pe baza oportunității unei astfel de intrări. Dar, există o astfel de oportunitate? Autorul articolului se îndoiește de acest lucru. În aceeași măsură, se îndoiește și de faptul că Ucraina va consolida NATO, iar Alianța va contribui la creșterea nivelului de securitate în Ucraina, în condițiile actuale.

În materialul apărut în presa americană se vorbește despre faptul că pacea și prosperitatea din Ucraina depind de poziția Ucrainei însăși. În acesta se apreciază că “va fi mult mai bine pentru această țară dacă va fi la fel de aproape sau de departe atât de Rusia, cât și de NATO”.

Autorul articolului face apel la autoritățile americane ca, în cele din urmă, să încheie o înțelegere cu Rusia în problema Ucrainei. De exemplu, aceasta ar putea consta în faptul ca “Ucraina să nu fie acceptată în NATO în următorii 20 de ani”.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s