Două bombardiere rusești de tip Tu-22M3 au patrulat din nou în spațiul aerian al Republicii Belarus

1

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 08.02.2022, două bombardiere Tu-22M3 au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus, în cadrul verificării forțelor de reacție ale Statului unional.

“Două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au patrulat, pentru a doua oară în această lună, în spațiul aerian al Republicii Belarus, în cadrul verificării forțelor de reacție ale Statului unional. Bombardierele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare din cele două state. Durata zborului a fost de aproximativ patru ore”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.  

Potrivit datelor prezentate de militarii ruși, pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele Aviației cu rază lungă de acțiune au fost însoțite de avioane de vânătoare Su-35S din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și de avioane de vânătoare Su-30SM aparținând Forțelor Aeriene ale Republicii Belarus.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au precizat că misiunile încredințate piloților ruși și belaruși au fost îndeplinite cu succes, aceștia demonstrându-și abilitățile de zbor și nivelul ridicat de interoperabilitate în executarea acțiunilor comune.

“Misiunile au fost îndeplinite integral. În prezent, toate avioanele revin pe aerodromurile de dislocare permanentă”, au menționat reprezentanții ministerului.

Anterior, pe 05 februarie, Ministerul rus al Apărării a informat că două două bombardiere Tu-22M3 au îndeplinit misiuni de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a publicat un material video cu cadre din timpul misiunii de patrulare a bombardierelor Tu-22M3, care poate fi vizualizat aici.

Din analiza acestuia, rezultă faptul că atât bombardierele cu rază lungă de acțiune, cât și avioanele de vânătoare au zburat cu armamente la bord. Astfel, în punctele de prindere de sub aripi ale avioanelor de vânătoare pot fi observate rachete aer-aer, iar la bombardierele Tu-22M3 câte o rachetă de croazieră, probabil de tip H-32.

Bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 participante la misiune aparțin Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaykovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov).

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s