Trupele din sudul Rusiei au început executarea de exerciții cu întrebuințarea de tehnică grea, rachete și artilerie

11

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 08.02.2022, că, în săptămânile următoare, militarii regiunii vor participa la peste 30 de exerciții tactice cu dublă partidă la nivel companie, care vor fi executate în 15 poligoane din sudul țării.

Exercițiile se vor desfășura în Regiunea Volgograd, în Ținutul Stavropol, în Republicile Adygeea, Cecenia, Daghestan, Karaceavo-Cerchezia, Osetia de Nord și Ingușetia, precum și în bazele militare ruse din Abhazia și Osetia de Sud. La fiecare dintre aceste exerciții vor participa aproximativ 400 de militari și circa 80 de unități de tehnică militară și specială. Vor fi folosite tancuri T-72B3, mașini de luptă ale infanteriei BMP-3, transportoare blindate BTR-82A, complexe de rachete antitanc Kornet și Hrizantema-S, precum și diverse instalații de artilerie.

“Peste 30 de exerciții tactice cu dublă partidă la nivel companie vor fi executate în următoarele trei săptămâni. La exercițiile tactice vor participa companii întărite ale grupurilor tactice de nivel batalion ale armatelor de arme întrunite, Flotilei din Marea Caspică și corpului de armată al Flotei din Marea Neagră. Activitățile de pregătire pentru luptă se vor desfășura în 15 poligoane de arme întrunite ale Regiunii Militare Sud”, se arată într-un comunicat de presă al regiunii, preluat de agenția Tass. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiile tactice începute în Regiunea Militară Sud sunt normale pentru etapa actuală a procesului de pregătire pentru luptă al trupelor ruse.

Bineînțeles că, în contextul actual, acestea pot părea ca o pregătire specială pentru o eventuală intervenție militară în Ucraina. Mai ales că, în ultimele zile, pe rețelele de socializare au fost postate o multitudine de filmulețe cu garnituri feroviare ce transportă tehnica militară, în special în Regiunea Rostov și în Ținutul Krasnodar. Culmea este că în cele două entități administrativ-teritoriale ale Rusiei nici nu sunt planificate activități militare de amploare, probabil trupele aflându-se numai în tranzit.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s