Navele de desant ale Flotei ruse de Nord și Flotei din Marea Baltică au ajuns la Sevastopol

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.02.2022, că un detașament aparținând Forțelor Navale, care este format din navele mari de desant Korolev, Minsk, Kaliningrad, Petr Morgunov, Gheorghi Pobedonosets și Olenegorsky Gornyak, a finalizat transferul interflote în jurul Europei și a intrat în baza navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră de la Sevastopol.

În timpul marșului, navele au parcurs aproximativ 7.000 de mile marine și au efectuat o escală în punctul de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale din portul sirian Tartus.

La Sevastopol, echipajele navelor vor verifica starea acestora la încheierea marșului și vor completa stocurile de combustibili, lubrifianți, apă potabilă și alimente.

În viitorul apropiat, detașamentul de nave mari de desant va trece la îndeplinirea de misiuni în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al Forțelor Navale.

În perioada ianuarie-februarie, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse se desfășoară o serie de exerciții navale, în toate zonele de responsabilitate ale flotelor, sub conducerea comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov.

Obiectivele principale ale exercițiilor constau în desfășurarea de activități pentru protejarea intereselor naționale ruse în Oceanul Planetar și contracararea amenințărilor militare la adresa Federației Ruse din direcțiile maritime și oceanice.

Exercițiile se desfășoară în apele mărilor adiacente teritoriului rus, precum și în alte zone importante din punct de vedere operațional ale Oceanului Planetar. Activități de pregătire pentru luptă sunt planificate în Marea Mediterană, Marea Nordului, Marea Okhoțk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific.

În total, la exerciții participă peste 140 de nave de luptă și auxiliare, peste 60 de aparate de zbor, 1.000 de unități de tehnică militară, precum și aproximativ 10.000 de militari. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Intrarea celor șase nave mari de desant în Marea Neagră a fost confirmată și de sursele locale turcești de pe Twitter, care au prezentat fotografii cu trecerea acestora prin Strâmtoarea Bosfor.

Așa cum s-a anunțat anterior, cele trei nave de desant ale Flotei din Marea Baltică (Korolev, Minsk și Kaliningrad) au intrat în Marea Neagră pe 08 februarie.

2

O zi mai târziu, pe 09 februarie, prin Strâmtoarea Bosfor au trecut și cele trei nave de desant ale Flotei de Nord (Petr Morgunov, Gheorghi Pobedonosets și Olenegorsky Gornyak).

3

Pe 11 februarie, este planificată intrarea în Marea Neagră și a submarinului Rostov pe Don al FRMN, care s-a aflat în ultima perioadă în estul Mării Mediterane.

Surse: mil.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s