O dronă americană nervoasă rău: RQ-4 Global Hawk în acțiune în spațiul aerian al Ucrainei

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, pe 14.02.2022, o dronă americană de tip RQ-4 a îndeplinit misiuni de tip ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance) în spațiul aerian al Ucrainei.

Drona de cercetare la nivel strategic de tip Nortrop Grumman RQ-4 Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula Sicilia (Italia).

Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de bord 04-2015 și indicativul radio FORTE12, a trecut în Ucraina din spațiul aerian al României. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 17.680 de metri, cu o viteză de circa 615 kilometri pe oră.

2

Drona a efectuat mai multe treceri în apropierea frontierelor Ucrainei insistând pe partea de nord, apoi în est și în sud.

În mod evident, aceasta a vizat trupele ruse și belaruse, care desfășoară exercițiul Allied Resolve-2022 pe teritoriul Republicii Belarus, precum și trupele concentrate la frontieră în vestul Federației Ruse și în Peninsula Crimeea.

3

Probabil că, misiunea prelungită a dronei în spațiul aerian ucrainean este justificată de apariția unor date, respectiv 15 și 16 februarie, avansate de presa americană și de CIA ca posibile termene pentru declanșarea unei intervenții militare a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Surse: twitter.com, t.me.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s