Intrare prin alunecare: Un avion rusesc Su-35 s-a apropiat la doar 1,5 metri de o aeronavă americană de tip P-8A

1

Cotidianul american The Wall Street Journal a informat, citând oficiali din cadrul Departamentului american al Apărării, că, în weekend-ul trecut, avioane rusești și americane s-au apropiat de trei ori la distanțe periculoase, deasupra apelor neutre ale Mării Mediterane.

În unul dintre cazuri, distanța dintre aeronave a fost de numai 1,5 metri.

După cum a declarat sursa jurnalului american, trei avioane de vânătoare rusești de tip Su-35 au fost implicate în incidentele care au avut loc vineri și sâmbătă în spațiul aerian internațional. Avioanele de luptă rusești au traversat calea de zbor a trei avioane americane de patrulare antisubmarin de tip P-8A. Pentagonul a evaluat două incidente ca fiind nesigure și un al treilea ca neprofesional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în partea de est a Mării mediterane are loc “o dispută pe teren neutru” între mijloace navale și aeriene ale Rusiei și statelor membre NATO.

Partea rusă deține în regiune o escadră formată din aproximativ 15 nave de luptă, care întrebuințează portul Tartus din Siria și un număr important de aeronave dispuse pe aerodromul din Khmeimim. Începând din 15 februarie, aceste mijloace participă la un amplu exercițiu aero-naval în estul Mării Mediterane. Între navele participante se află crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov și fregata Amiral Kasatonov ale Flotei de Nord, crucișătorul Varyag și distrugătorul Viceamiral Tributs ale Flotei din Oceanul Pacific, precum și fregata Amiral Grigorovici a Flotei din Marea Neagră. De asemenea, la manevre iau parte și trei submarine dotate cu rachete de croazieră Kalibr. Este vorba despre submarinul nuclear Sankt Petersburg al Flotei de Nord și submarinele Novorossiysk și Krasnodar ale Flotei din Marea Neagră.

Pe de altă parte, în Marea Mediterană se află și trei grupări de portavion aparținând unor state membre NATO, respectiv cea a portavionului american Harry S. Truman (CVN-75), a portavionului francez Charles de Gaulle (R91) și a portavionului italian Cavour (550).

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s