Politolog francez: Atât Rusia, cât și SUA folosesc Ucraina pentru atingerea unor obiective proprii

1

În cadrul unui interviu acordat portului de televiziune TF1, politologul francez Bertrand Bady a declarat că Rusia și Statele Unite joacă cartea Ucrainei, deși nu sunt interesate de opinia Ucrainei însăși. Fiecare dintre părți își urmărește propriile obiective, iar Kievul va fi cel care va fi învins în orice caz.

SUA avertizează de multă vreme asupra invaziei iminente a Rusiei în Ucraina, în timp ce Moscova respinge în mod obișnuit declarațiile americane. Toate acestea reprezintă o manifestare externă a luptei care se desfășoară între cele două țări pentru Ucraina, unde fiecare parte își rezolvă propriile probleme.

Potrivit politologului francez, Rusia și Statele Unite încearcă, cu ajutorul Ucrainei, să-și restabilească autoritatea, care a fost zguduită în ultimii ani.

Statele Unite vor să-și crească ratingul pe scena mondială, care a scăzut în mod semnificativ din cauza evenimentelor recente din Afganistan.

Rusia își rezolvă și ea probelemele, care constau în încercarea de a demonstra că toate declarațiile privind insolvența sa sunt doar simple cuvinte. 

“Cu toate acestea, în pofida confruntării aparent dure din jurul Ucrainei, nu este vorba despre război, iar activitățile au trecut în sfera gesturilor ostentative și a declarațiilor zgomotoase”, a declarat Bady. Comportamentul alarmant al SUA nu duce la o soluție în forță, deoarece Washingtonul nu intenționează să intre într-un conflict militar. Același lucru se întâmplă și cu Rusia, care nici ea nu are nevoie de război. Dacă Moscova ar avea nevoie de o operațiune militară în Ucraina, atunci ar efectua-o foarte repede, fără să fie nevoie de luni de zile de așteptare.

După cum a concluzionat politologul francez, tot acest “dans” din jurul Ucrainei se va încheia cu negocieri între Rusia și SUA, dar nu chiar acum, ci după ce va mai trece ceva timp. După ce și-au flexat mușchii și și-au ridicat autoritatea, părțile se vor așeza la masa negocierilor, iar Ucraina va rămâne pur și simplu păgubitul, care a fost folosit pentru rezolvarea problemelor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Mă gândeam în aceste zile câtă vâlvă s-a făcut și câte resurse au fost consumate și cheltuite pentru nimic. Bunăstarea oamenilor are în mod serios de suferit din cauza unor măsuri cu caracter militar, care nu conduc la niciun rezultat. Nu sunt bani pentru creșteri de salarii și pensii pentru că sunt cheltuiți pe avioane cu costuri uluitoare și pe misiuni de zbor ce traversează planeta în lung și-n lat.

De ani buni, Statele Unite trag o serie de state după ele, între care și România, într-o serie de conflicte, care nu s-au încheiat în niciun fel. A fost democratizat Irakul, după ce a fost scăpat de dictator? Au fost eliminați talibanii din Afganistan, după atâția ani de operațiuni militare? Siria se simte mai bine după intervenția coaliției internaționale?

Ce rost au toate aceste cheltuieli militare amețitoare și cui folosesc?

În mod evident, așa cum a afirmat și politologul francez, cei mari își urmăresc obiectivele și își rezolvă problemele, iar noi, cei mici, ne gudurăm când pe lângă unul, când pe lângă altul, pentru a ne simți mai în siguranță, deși nu suntem.

Cred că nu doarme nimeni liniștit că au mai venit 1.000 de militari americani sau că au mai fost aduse patru avioane de nu știu unde. Ba din contră!

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s