Expert militar rus: Anunțarea unei date eronate pentru atacul Rusiei asupra Ucrainei – un eșec global al informațiilor americane

1

Expertul militar al cotidianului rus Komsomolskaya Pravda, Viktor Baranets, a declarat, pe 17.02.2022, că, bazându-se în zadar pe competența serviciilor de informații, conducerea SUA s-a făcut de râs anunțând data de 16 februarie pentru declanșarea unui atac al Forțelor Armate ale Rusiei asupra Ucrainei.

Într-un interviu acordat publicației Sputnik, Baranets a precizat că reprezentanții comunității de informații din SUA au suferit un eșec global, după ce s-a făcut publicitate asupra previziunilor acestora cu privire la data declanșării agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

“Liderul american, Joe Biden, are un serviciu de informații extrem de stupid”, a comentat ironic Baranets.

Tot cu ironie au fost privite previziunile occidentale și de către purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Zakharova a precizat că: “Am o rugăminte pentru mijloacele de dezinformare în masă din SUA și Marea Britanie, Bloomberg, The New York Times, The Sun, etc, anunțați programul invaziilor noastre pentru tot anul următor, pentru că vreau să-mi planific o vacanță!”

Comentariu remnmilitaryblog.com: În orice țară din lume, evaluările serviciilor de informații sunt folosite de factorul politic pentru adoptarea unor decizii, care influențează viețile cetățenilor din țara respectivă și nu numai.

În acest caz, previziunile CIA au fost utilizate de Casa Albă pentru transmiterea unor mesaje către toți partenerii americani, care au fost avertizați asupra atacului iminent al Rusiei din noaptea de 16 februarie. Ca urmare, o serie de state și-au retras forțele militare de pe teritoriul Ucrainei, precum și personalul ambasadelor de la Kiev.

În mod normal, un eșec atât de usturător al previziunilor americane ar trebui să se soldeze cu demisia sau demiterea unor reprezentanți de rang înalt din cadrul comunității de informații.

P.S. Pentru ca ironia să fie completă, cineva ar putea spune că Rusia în mod intenționat a renunțat la atacul din noaptea de 16 februarie, ca să-i facă de râs pe analiștii CIA.

Surse: topwar.ru, politros.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s