Se apropie “Ziua Z”? Pe multe categorii de tehnică militară rusească de la granița cu Ucraina a fost marcată litera Z

foto

Pe fondul isteriei create în jurul unei presupuse invazii a Rusiei în Ucraina, în ultimele zile, pe rețelele de socializare, au apărut o mulțime de videoclipuri în care sunt prezentate mai multe echipamente rusești cu marca de identificare Z într-un pătrat.

Acest lucru a stârnit multe discuții, mai ales că tehnica rusească în cauză a fost observată în Regiunile Kursk și Belgorod, la distanțe cuprinse între 10 și 40 de kilometri de granița cu Ucraina.

Observatorii atenți au remarcat faptul că semnul Z menționat mai sus a fost aplicat pe tehnică nu cu un șablon, ci a fost inscripționat în grabă. Acesta a fost înscris pe sute de unități de echipamente diverse, între care tancuri, mașini de luptă ale infanteriei, transportoare blindate, tunuri autopropulsate, aruncătoare grele de flăcări, lansatoare multiple de proiectile reactive, camioane de combustibili sau vehicule de aprovizionare.

foto 1

Comentatorii au început să se întrebe ce înseamnă acest marcaj. Unii utilizatori au presupus faptul că pe echipamente a fost aplicată vopsea fosforescentă, în așa fel încât elicopterele să nu se lovească de aceasta pe timp de noapte. Alții însă, au făcut și o serie de comentarii mai exotice.

“Este vorba despre un film. Partea a doua din Wold War Z, cu un scenariu foarte interesant”, a remarcat Vitaliy Russ.

“Sunt salutări din partea noastră pentru Zelensky”, este sigur Ruslan Valiev.

“Zeta este unul dintre fii Zeului Vântului de Nord în mitologia greacă”, au menționat alții. (În Donbass, în august 2014, ajutorul care a sosit la timp din Rusia a fost numit Vântul de Nord).  

De asemenea, în comentarii figurează variante precum: Zorro, Zelenye celovechky (Omuleții verzi), Zapad (Vest) sau Zrada (Trădare).

Surse: topcor.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s