Începe războiul? Militarii ruși au deschis focul la frontieră, împotriva unui grup de diversiune ucrainean

foto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 21.02.2022, că militarii ruși și polițiștii de frontieră au oprit încălcarea graniței de stat de către un grup de cercetare-diversiune de pe teritoriul Ucrainei.

“Pe 21 februarie 2022, în jurul orei 06.00 dimineața (ora Moscovei), în zona localității Mityakinskaya din Regiunea Rostov, pe o porțiune a graniței de stat a Federației Ruse cu Ucraina, un detașament de frontieră din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) a descoperit încercarea de pătrundere a unui grup de cercetare-diversiune”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții militari ruși au precizat că două vehicule de luptă aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei și cinci diversioniști au intrat pe teritoriul Rusiei.

“O subunitate a Forțelor Armate ruse, care a ajuns rapid la locul incidentului, a distrus ambele mașini de luptă ale infanteriei din cadrul armatei ucrainene, întrebuințând armamentul antitanc. În urma ciocnirilor, cei cinci diversioniști, care au încălcat frontiera de stat, au fost anihilați”, au menționat reprezentanții Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud.

Potrivit declarațiilor acestora, în rândul structurilor de forță rusești nu au fost înregistrate victime.

Anterior, tot pe 21 februarie, FSB a anunțat că un obuz ucrainean a lovit un post de frontieră rusesc din Regiunea Rostov. Clădirea a fost distrusă complet. Punctul de trecere a frontierei era situat la o distanță de aproximativ 150 de metri de granița ruso-ucraineană. În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit.

În plus, tot pe 21 februarie, s-a anunțat faptul că forțele de securitate ucrainene au tras 14 obuze interzise de acordurile de la Minsk în zona localității Kominternovo din Donbas.

Șeful Republicii populare Donețk, Denis Pushilin, a declarat luni că, în ultimele zile, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei și-au crescut efectivele și au adus situația din regiune într-o stare critică. Potrivit precizărilor acestuia, confruntările au loc în apropierea frontierei cu Rusia.

În ultima perioadă, situația de securitate din zona liniei de demarcație din Donbas a escaladat în mod semnificativ. Autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk au raportat bombardamente din partea forțelor de securitate ucrainene, inclusiv cu arme grele. Acestea au anunțat mobilizarea generală și evacuarea populației în Rusia.

Partea rusă continuă să sublinieze că detensionarea situației din Donbas nu depinde de acțiunile sale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este foarte greu de spus dacă incidentele din ultimele zile sunt provocări organizate de partea rusă pentru a-și justifica demersurile ce vor urma ori este vorba despre ciocniri reale între separatiști și militarii ucraineni.

Cert este faptul că situația din Donbas și de la frontiera dintre Federația Rusă și Ucraina în general a început să se aprindă și este pe cale să se transforme în ceea ce pare că toată lumea așteaptă de ceva timp – o intervenție militară a Federației Ruse.

Probabil că deja nu se mai pune problema dacă aceasta va avea loc sau nu, ci când va fi declanșată. Și cum se va realiza: sub egida OTSC, după modelul recent din Kazahstan, sau unilateral de partea rusă.

Poate reuniunea Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a fost convocată de președintele Vladimir Putin, în format extins, pentru orele următoare, va aduce mai multe clarificări.

Surse: militarynews.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s